Leroy Fer koopt heus geen paard

04-12-2012 16:46

Allemaal even opletten. Leroy Fer is een voetballer die wij aanmoedigen als hij in Oranje speelt. Maar als we Hippisch Twente mogen geloven is Leroy Fer ook volslagen krankzinnig, toch wel op het gevaarlijke af. Curatoren opgelet: dit kan iemand zijn om rekening mee te houden in de toekomst.

Lief
Leroy Fer heeft gisteren een paard gekocht. Naam: Django. Prachtig beest, een geweldig cadeau voor zijn vriendin. Schat van een jongen, onze Leroy. Koopt gewoon voor 28.000 euro een paard voor zijn meisje. Super lief.

Niet lief
Leroy Fer heeft gisteren een paard verkocht. Was oorspronkelijk een cadeautje voor zijn vriendin. Nee, hij heeft geen winst gemaakt. Sterker nog, hij heeft Django verkocht aan de persoon die als laatste met hem in de veiling zat, maar toch echt geen 28.000 euro voor het beest wilde betalen. Bij nader inzien bleek het paard niet in het appartement van de middenvelder te passen. Sorry Django, sorry vriendin.

Grapje, toch?
Denny Landzaat en Edson Braafheid waren erbij. Ook twee (oud-)internationals. Hebben we ook ooit voor staan juichen. Leroy Fer zal de aankoop toch vast wel even met zijn ploeggenoten van de huidige koploper van de Eredivisie hebben overlegd? Toch? En die jongens zullen toch wel hebben gevraagd waar Django dan komt te staan? Toch?

Weet Leroy Fer waar hij woont? Of weet hij dat alleen soms? Waarom weet Leroy Fer niet altijd waar hij woont? En hoe groot zijn appartement ongeveer is? Dat is parate basiskennis over jezelf. En die paardenveilers, verkopen zij direct zo’n kanjer aan de eerste de beste springruiter die 28.000 euro betaalt? Of checken ze even wat een middenvelder er eigenlijk mee wil doen?

Kan iemand uit de paardenwereld, of van welke hippische planeet dan ook, mij vandaag nog persoonlijk komen vertellen dat dit bericht verzonnen is? Dat dit helemaal niet écht gebeurd is? Zeg alsjeblieft dat het een grapje was. Verklap gewoon dat Django niet bestaat. Wij, fans van het Nederlands Elftal, zouden het anders nog gaan geloven ook.