Bladen

Peter R: ‘Amateurscheids vaak partijdig’ (en 9 andere koffieautomaat topics)

04-12-2012 09:00

Murdoch sluit I-pad-krant

50 miljoen dollar uitgaven, 200 man op de payroll en geen winst. Hallo, Rupert Murdoch, ben je wel helemaal lekker? The Daily is gestopt. De I-pad-krant had 100.000 abonnees en een inkomstenstroom van 3 miljoen dollar per jaar. Het groeide en nu stopt de krantenmagnaat ermee. Analisten kennen de redenen: te hoge kosten, te slappe content en een medium waarvoor men nog niet wilde betalen, ondanks potentie.

Doen ze bij Telegraaf handiger. Die bouwen in stilte en komen vandaag met een nieuwe app-versie.

Amarantis-rapport vol zelfcencuur

De Amarantis-commissie onder leiding van Riet de Wit heeft een passage gekuist waarin staat dat er signalen waren dat er bij Amarantis op grote schaal werd gegraaid. Deze passage zou puntsgewijs beschrijven hoe de bestuurders elkaar bevoordeelden. De baasjes reden in ‘dure’ auto’s rond en bestuursvoorzitter Bert Molenkamp handelde met vastgoed voor eigen rekening. (Volkskrant, op papier).

Cornald Maas = nieuwe Jeroen Krabbé 

De dood van een goede vriend verwerkt iedereen op zijn eigen manier. Cornald Maas doet het met ons via twitter. We mogen hem niet bellen, maar wél volgen. Hij slaapt nu een paar uur. Sterkte Cornald.

De rest van de rouwreacties hier.

Huizen Winehouse en Saville verkocht 

Leveren huizen van beroemde doden meer op dan gemiddeld? Niet echt. Het huis van Amy Winehouse in Camden is onder de vraagprijs weggegaan en ook de flat van seksoffender Jimmy Saville in Leeds kopte niet boven de biedprijs van de aanrand-presentator.

Timmermans speelt Hennis door beentjes

Stom politiek macho-gedoe. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie liet maandag in een Kamerdebat weten op internationaal niveau de discussie te willen aangaan over de inzet van onbemande vliegtuigjes. Maar nog in het debat moest ze op haar woorden terugkomen. De helemaal niet ijdele minister van Buitenlandse Zaken liet tijdens het debat weten dat HIJ ook al discussieerde over de Drone-kwestie.

Straf helpt om mensen aan werk te krijgen

Zo, een rechts opinie-stukje in de anders zo gematigde Trouw. Pierre Koning van CPB meent dat je mensen beter aan een baan helpt met een stok dan met een wortel. Strafkorting op de uitkering werkt beter dan bonussen.

Europa redt Spanje 

Bijna 40 miljard euro krijgen de Spanjaarden, vooral om hun banken overeind te houden. Er staat nu nog 60 miljard op de lat die beleend kan worden. Daarna is er een groot zwart gat. Wie dan regeert, wie dan de boze electorale horden van zich af mag slaan.

Viktor Fischer: koelbloedig ijskonijn met snelle voeten

Vanavond kan Ajax weer stunten tegen Real Madrid. De cijfers zijn niet in het voordeel van onze rood-witte Godenzonen. We hebben er wel eentje extra sinds zaterdag. Victor Fischer. VI koos hem tot man van de week.

Twitter-hunnen boos op Peter R. de Vries 

Och Jezus. Peter R. de Vries nuanceert de dood van de scheidsrechter en hops heel internet zegt weer boe, bah en schande. Peter R. constateert slechts dat er nogal wat partijdige scheidsrechters zijn.

Bar Refaeli toont billen

Ja, wat moet je anders, met zo’n bikini-look.