FC Groningen speelt valse Sinterklaas

05-12-2012 19:17

Vanavond pakjesavond! Bij FC Groningen duurt dit zelfs tot dinsdag. Armlastige voetbalfans van de club kunnen bij de plaatselijke voedselbank gratis kaartjes voor een wedstrijd ophalen. Maar dan moeten ze wel in de kou naar FC Groningen – VVV kijken.

Op 15 december ontvangt de Trots van het Noorden een groep voetballers uit Venlo, die momenteel 16e staan in de Eredivisie. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, weet dat het stadion dan zeer waarschijnlijk niet volledig uitverkocht is en hij speelt daar uitstekend op in.

Maatschappelijk betrokken
Nijland bedankt de supporters die hem gewezen hebben op de mogelijkheid als volksclub iets te betekenen voor de mensen die de kaartjes (vaak duur) niet kunnen betalen. Een sterk staaltje maatschappelijke betrokkenheid en een prachtig gebaar, Hans.

Toch zou het nog sterker overkomen als je de mensen die zelden tot nooit naar het voetbal kunnen omdat het teveel geld kost, iets meer biedt dan dit. Kaartjes weggeven voor een vrij onbenullige wedstrijd in de kou staat niet gelijk aan grootse liefdadigheid.

Lof
Op 20 december speelt FC Groningen thuis een bekerwedstrijd tegen Ajax. Die wedstrijd zal wel uitverkocht zijn, want zo’n duel willen de fans zien. Gooi de Business Lounge er dan uit en geef de vrijgekomen plekken aan fans met minder geld. Zo krijgen ze tenminste spektakel, dan beleven ze een echte voetbalavond in Groningen. Bijkomend voordeel is dat de zakenrelaties ook direct met een schoon geweten de kerstdagen ingaan. Die doen niet moeilijk, zij kweken gratis goodwill.

Nog beter idee: reserveer alvast voldoende plekken voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen, dé rivaal. Dat is de wedstrijd van het jaar en tegen die tijd (7-04-2013) begint het vast ook wel lekker weer te worden.

Het is heus goed bedoeld van Hans Nijland, maar het zou de man sieren als hij zijn fans iets serieuzer neemt. Lof oogsten wordt zo namelijk wel erg makkelijk.