Weten & Tech

Nokia verkoopt hoofdkwartier. Wat kost dat?

05-12-2012 12:38

Verkocht Nokia 7 jaar geleden nog zijn miljardste (!) telefoon, maar tegenwoordig staat de Finse mobieltjesboer aan de rand van de afgrond. Het bedrijf verpatst het hoofdkwartier om contanten vrij te maken. In de nieuwe rubriek op DeJaap vragen wij ons af: wat kost dat, het hoofdkwartier van Nokia?

Verhuist Nokia?

Bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen in de smartphone-wereld kostte Nokia al klauwen met geld en nu zit het Aziatische middensegment ook nog eens tegen. Het kost niet alleen 10.000 werknemers hun baan, maar ook het hoofdkwartier wordt van de hand gedaan.

Dat klinkt als een sympathiek offer van de directie, maar dat valt reuze mee. Nokia least het pand namelijk weer van koper Exilion Capital, dus we zullen geen mensen van Nokia met verhuisdozen zien zeulen. Tenzij je één van die 10.000 ontslagenen bent. Dan moet je wel je spullen pakken.

Wat kost dat?

 

Wat telt Exilion Capital neer voor dit megalomane pand van Nokia in Espoo, met z’n extra coole loopbrug en rechthoekige design afkomstig uit het jaar 2014? 170 miljoen euro. Ofwel ruim 669. 291 Nokia Lumia 710.