Bladen

Badr-slachtoffer wil met Badr praten en andere koffieautomaattopics

06-12-2012 09:18

Barcelona heeft een nieuwe Messie, Amerikaanse pensionado’s werken graag door, Lee Towers wil Ahoy redden en Mike Weerts is de nieuwe assistent van De Cock met C.O.C.K. En al het andere ochtendnieuws dat u niet mag missen.

Volkskrant denkt dat Dave Brubeck zingt

De maker van de ‘s werelds meest geniale jazzliedje, Dave Brubeck, is dood. Iedereen kent het deuntje, maar waarom was het zo goed? Omdat Brubeck op briljante wijze twee incourante maatsoorten (een vijf kwarts en een negen achtste) aan elkaar reeg met een lichtvoetige saxloopje, gespeeld door Paul Desmond (ook dood) en verfraaide met geniaal drumspel van Joe Morello (gestorven in 2011). Adieu, Take Five dus. Bij de Volkskrant was er een fotoredacteur die dacht dat Brubeck een zanger was. In een bijschrift stond: ‘En bijna niemand had in de gaten dat-ie een van die moeilijke maatsoorten zingt die zo kenmerkend zijn voor Brubeck.’ (papieren editie Volkskrant)

NOS vindt Manchester City ‘moreel verwerpelijk.’

Jeroen Gruter is voetbalcommentator en zag gisteren hoe Barcelona een nieuwe Messi lanceerde tegen Benfica, de oude Messi ging met een rijdende draagbaar het veld af met een knieblessure. Het door Barcelona gekweekte voetbaltalent heet Gerard Deulofeu, maar er wordt al op hem geaasd door andere rijkeluiclubs, zoals Manchester City en Chelsea. Dat moet niet mogen, vond Gruter. ‘Dat is moreel verwerpelijk’, zei hij tijdens de live-uitzending.

Amerikaans pensionado’s houden van werken

60 procent van de Amerikanen heeft aan het einde van zijn werkzame leven niet meer gespaard dan 25.000 dollar. Dus, moeten ze blijven werken. Vinden ze dat erg? Valt best mee. Slechts 27 procent van de bejaarde doorwerkers zegt dat ze nog doorploeteren omdat het moet. De rest heeft gewoon lol in zijn baantje.

RTV Noord Holland onthult niets

RTV Noord Holland bracht gisteren het bericht dat er enkele inwoners van Volendam waren opgeschrikt door de aanwezigheid van mannen die foto´s maakten van voordeuren. Deze figureren zeiden dat ze in opdracht van RTV Noord Holland handelden. En toen kwam het nieuws. Bij de regionale zender wisten ze van niks. Was dát het? Ja, dat was het. Opdat wij dus niet vergeten. RTV Noord Holland heeft niks te maken met mannen die foto’s maken van voordeuren.

Lee Towers wil Ahoy redden

Gaat niet goed met Ahoy. De Amsterdamse Ziggo Dome trekt al alle sterren, terwijl de Rotterdamse poptempel steeds minder boekingen krijgt. Lee Towers, na de Euromast de bekendste Rotterdam van de hele wereld, roept artiesten op de muziekhal trouw te blijven. Frans Bauer liet echter al weten dat hij géén voorkeur heeft. Dit meldde Shownieuws.

Everink wil praten met Badr

Het SBS-showbizzprogramma had ook  een gesprek met Koen Everink, de door Badr Hari in elkaar gestampte ondernemer. Everink wil de geïnterneerde kickbokser best eens spreken, want hij begrijpt niet waarom Badr toch steeds zegt dat hij slechts een ‘corrigerende tik’ uitdeelde na Everink’s opmerking over Estelle. Is niets van waar. Everink moet de rest van leven waarschijnlijk trekkebenend door het leven.

Mike Weerts nieuwe Vledder

De nieuws Vledder is Mike Weerts. De assistent van inspecteur De Cock met C.O.C,K. Hij had meteen een klik met de Peter Tuinman, die De Cock gaat spelen in een toneelstuk, dat wordt geschreven door Peter Römer, de zoon van Piet Römer, het stuk politiechagrijn waar we zo van zijn gaan houden.

Arnhemse ondernemers woedend over parkeerbonnen

Wat doet de politie van Arnhem op extra ingelaste koopavonden in Arnhem? Juist, die gaat extra surveilleren. Dinsdagavond werden er 146 mensen beboet in de binnenstad. Twee keer zoveel als op een reguliere koopavond. ‘Dit is onvoorstelbaar gastvrij’, zegt Jos Wegdam van ondernemersvereniging City Centrum Arnhem. ‘Niemand kijkt toch op de kleine lettertjes van die automaat.’

And the Grammy goes to…

De volgende artiesten maken kans: Taylor Swift, de band Fun en Frank Ocean. Ook Mumford & Son en Jack White kunnen het beeldje winnen.

Cybercriminelen stelen 36 miljoen euro

Check Point, een internetbeveiligingsfirma, heeft ontdekt hoe cybercriminelen met een ingenieuze zoekmachine tancodes konden achterhalen bij 30.000 Europeanen en zo bijna 36 miljoen euro konden afschrijven van rekeningen. Eerst werden computers geïnfecteerd, waarna ook mobieltjes en tablets werden gekraakt.

Cruyff-penalty niet uniek.

Wat gebeurde er op 5 december 1958 in de wedstrijd tussen DOS-Velox? Tonny van der Linden nam een penalty in tweeën. 24 jaar deed Johan Cruyff het opnieuw tegen Helmond Sport, samen met Jesper Olsen. Die laatste strafschop is wereldberoemd, en die eerste niet, constateert tv-historicus Ad van Liempt vanochtend. Oh nee, nog eerder werd er nog eentje in twee keer genomen, tweet  Van Liempt vlak daarna.