ThePostOnline

Geert Wilders heeft oogkleppen op

07-12-2012 13:02

Nederland is wederom in de ban van een hype. Was het een paar weken geleden nog de puber die het allemaal niet meer trok, vandaag de dag is het een grensrechter die kennelijk zo slecht vlagde dat hij volgens sommigen wel doodgeschopt moest worden. Bizar natuurlijk, maar tegelijkertijd ook treurig om vast te stellen dat het zwarte pieten, naar goed Nederlands gebruik, direct begon. Een daad zoals deze moet tenslotte door 471 columnisten en opiniemakers geduid worden om van enige importantie te kunnen spreken.

Ook politici reageren doorgaans op hypes hoewel dat in grote mate afhangt van de etniciteit van de dader. Wilders is daar een uitstekend voorbeeld van. Een beestachtige moord en verkrachting die na jaren eindelijk lijkt opgelost kan op 0,0 aandacht van de grote roerganger rekenen, maar het aanbieden van ‘Halal’ woningen of bovengenoemd molestatie met dood tot gevolg draait de PVV-PR-machine op volle toeren.

Benoemen!
Verschil? In het ene geval draait het om een Friese, volledig geïntegreerde, boer, in het andere gaat het om de Marokkanen dan wel de Islam. Juist. Benoemen mensen, benoemen! Voegt het werkelijk iets toe om te weten dat het een Marokkaan was? Het lijkt slechts noodzakelijk om de onderbuik te blijven voeden. “Zie je wel, kutmarokkanen!”. Dat werk

Wilders speelt daar op in en lijkt te denken: “Laten we toch vooral het onderontwikkelde deel van de samenleving ophitsen en ze wijsmaken dat het slechts Marokkanen zijn. Dat het zonder Marokkanen een stuk rustiger en gezelliger zou zijn op straat”.
Wat een onnozelheid.

Oogkleppen
Zonder Marokkanen zijn het wel Turken, zonder Turken zijn het wel Oost-Europeanen en zonder die zijn het wel Friese Boeren die meisjes verkrachtten en de keel doorsnijden. Geweld is geweld, verwerpelijk is verwerpelijk ongeacht kleur of opvattingen. Helaas dringt dat besef maar bij een handjevol mensen door.

Wilders heeft oogkleppen op. Oogkleppen die duidelijk maken dat Wilders helemaal niet geïnteresseerd is om, in het bijzonder, geweld terug te dringen. Als dat namelijk wel het geval zou zijn, dan zou hij wel komen met voorstellen die verder gaan dan het Jip & Janneke-niveau van “Het Nederlands paspoort afpakken en terugsturen naar het thuisland!”.

Geestelijke armoede
Dan zou hij wel handreikingen doen om meer blauw op straat te krijgen in plaats van de moeder aller zotheid, de dierenpolitie, te introduceren. Neen, Wilders lijkt er louter op uit om Marokkanen aan te wijzen als daders van zo ongeveer alle criminaliteit en daar op te hameren. Het is treurig en getuigt van geestelijke armoede.

Daarom, als u weer eens wat uitspraken van Wilders ziet voorbijkomen, vraagt u zich dan eens het volgende af: waarom, ondanks het jarenlange benoemen van problemen, er eigenlijk niets ten goede is veranderd in Nederland waar men het wel even anders ging doen dan de politieke elite. De PVV zat toch aan de knoppen?

Jasper Mooren is ook actief op Twitter voor al uw suggesties en feedback.