Verpleegster Kate Middleton pleegt zelfmoord

07-12-2012 17:21

Eén van de verpleegsters die twee dagen geleden in de maling werd genomen door twee Australische DJ’s, is overleden. De radio DJ’s belde naar het ziekenhuis waar Kate werd behandeld en deden zich voor als koningin Elizabeth en prins Charles. Zo kwam persoonlijke informatie over de V.I.P. patiënte in het radioprogramma naar buiten. De verpleegster stond de DJ´s niet zelf te woord, maar schakelde ze door naar haar collega. Zij gaf details over de toestand van Kate.

Zelfmoord
De Dailymail en CNN menen dat er waarschijnlijk sprake is van zelfmoord. De Londense politie onderzoekt de zaak en laten weten dat de dood vooralsnog wordt gezien als onverklaarbaar. De verpleegster, Jacintha Saldanha, was getrouwd en had twee kinderen. Ze was al vier jaar werkzaam voor het ziekenhuis, dat vanmiddag een verklaring publiceerde: “Met zeer groot verdriet bevestigen wij de tragische dood van één van onze verpleegkundigen, Jacintha Saldanha. Jacintha was onlangs het slachtoffer van een hoax. Het ziekenhuis ondersteunende haar waar mogelijk in deze moeilijke tijd.” De directeur van het ziekenhuis, de heer Glenarthur, voegde daaraan toe: “Jacintha was een eerste klas verpleegster. Ze zal zeer gemist worden.”

Peter Carter, algemeen secretaris van het “Royal College of Nursing” noemt het nieuws ‘zeer tragisch’ en verklaard ook dat het ‘diepbedroevend is dat een wrede grap kan leiden tot de dood van een zeer toegewijd en zorgzaam verpleegster’.

Verklaring prinselijk paar
William en Kate verklaren ‘diep bedroefd’ te zijn door het nieuws, en stellen ook geen klacht te hebben ingediend tegen de verpleegster. Ze zeggen in hun gebeden en gedachten bij de familie, vrienden en collega´s van Jacintha te zijn.

De DJ’s

De presentatoren van radiostation 2Day FM, Mel Greig en Michael Christian, noemden de grap tijdens hun show ‘de makkelijkste prank call ooit’  en vonden hun Britse accenten zelf ‘hilarisch slecht’. De actie haalde de internationale krantenkoppen. De twee hebben hun twitter accounts inmiddels verwijderd, na hevige commotie over hun grap. Een woordvoerder van het radiostation verklaarde kort na de uitzending: “2 Day FM biedt haar excuses aan voor het eventuele ongemak veroorzaakt door het telefoongesprek. We maakten het radio-segment met de beste bedoelingen en wensen Kate en haar familie het allerbeste. ”