Bladen

Redt dit powerblondje de Euro? (en ander heet ochtendnieuws)

10-12-2012 08:19

Wat gebeurde er vanochtend allemaal? Twitter maakt zich zorgen over de borsten van Floortje Dessing, Johannes Rypma is een grap, atheisten zijn paria’s, en waarom een Finse sociaal-democrate de euro moet redden.

Moet Finse powerblondine Euro redden?

Jutta Urpilainen, de Finse minister van Financien, zou wel eens de opvolger kunnen worden van Jean-Claude Juncker, de tikje alcoholische, maar zeer bekwame voorzitter van de Euro-groep. Deze groep van ministers van Financiëen waken over de zieltogende Euro. Traditioneel mag een klein land de voorzitter leveren van dit gremium en daarom kwam Rutte even in beeld. Hij heeft een hard monetair imago, maar nog lang niet zo hard als deze Finse sociaal-democrate. Zij wilde ooit Griekse eilanden confisqueren in ruil voor nieuwe steun aan de Grieken. De Duitsers, die uiteindelijk bepalen, zijn gek op haar.

Atheïsten zijn paria’s

In Nederland zijn ze de grootse groep. De ongelovigen. Religieuzen types worden hier vaak een beetje uitgelachen of ronduit weggehoond. In buitenlanden is dat anders. Daar MOET je geloven. Dit blijkt uit een vandaag te verschijnen rapport. In zeven landen staat zelfs de doodstraf op ongeloof.

Twitter keurt borsten Dessing

Ze wandelt stukjes door het bos, maar heeft nog de conditie van een negentigjarige, meldt ze zelf op Twitter. Floortje Dessing, de hyper-enthousiaste tv-globetrotter, begint half januari aan de opnames van een nieuw seizoen 3 op Reis, nadat ze bijna dodelijk was geveld door een nierziekte. Gisteravond was La Dessing nog te zien in een 3 op Reis-aflevering op de Filipijnen, waar ze met haaien zwom, en sprak met een gebedsgenezer die haar moest afhelpen van haar toenemende vermoeidheid. Op Twitter, dat volkstribunaal van de onderbuik, jengelde men er vooral over dat ze in bikini op een bootje zat.

Der Bomber weggevaagd

Het is gebeurd. Gerd Muller is z’n record kwijt aan Lionel Messi. De Barcelona-God scoorde in een seizoen meer goals dan de Duitser in 1972. Hier krijgt u ze nog eens in tien minuten.

Groei in China stokt

Help, de motor van de wereldeconomie hapert. De Chinese export is in november toegenomen met ‘slechts’ 2,9 procent. Dat is minder dan gehoopt en verwacht. De oorzaak is de zwakke vraag in Europa en Amerika. In oktober stond de export teller op bijna 12 procent.

Amerikaanse top-atlete had sex met jonge jongens

Anna Welsh, vorig jaar tweede op de marathon van San Fransisco, is gearresteerd, omdat ze seks zou hebben gehad met jongens van 15 en 16 jaar. Het getrouwde lingerie-model stuurde via internet seksopwekkende plaatjes om ze later na te spelen. Amerika maakt zich weer verschrikkelijk druk.

Wie mag Nobelprijs ophalen?

De Nobelprijs voor de Vrede winnen is niet eenvoudig, hem vervolgens in ontvangst nemen evenmin. Althans, voor de Europese Unie. De politieke choreografie die ze hiervoor heeft uitgedacht, is tekenend voor haar politieke cultuur.

Zelfmoord verpleegster ruïneert familie

De man en de kinderen van de verpleegster die zelfmoord pleegde na een grap van twee Australische dj´s is zijn ‘kapot’. De verpleegster was een loyale werknemer die diensten draaide in de verpleegstersaccomodatie te Londen, maar als het even kon terugging naar haar familie in Bristol. De twee dj’s hebben spijt en staan nu ook onder zelfmoord-toezicht.

‘Johannes-stem is gimmick’

Voice-deelnemer Barbara Straathof is een beetje boos. Op het publiek van The Voice. Johannes Rypma staat in de finale, en zij en Sandra van Nieuwland, die op 1,2,3 stond in de hitparade, niet. Alles kan en alles mag natuurlijk, maar bij The Voice draait het toch om de stem, vindt ze. ‘Stemmen op Johannes is een soort gimmick geworden.’

DSK doet Venetie met nieuwe vriendin

Hé DSK je zou toch in New York zijn om de zaak te settelen met die kamerjuffrouw? Oh, nee toch niet. De voormalige baas van het IMF vierde feest met een nieuwe vriendin – haar naam is Myriam Aouffir. Ze is online manager voor France Television en 20 jaar jonger dan het afgeserveerde IMF-baasje.

Acteurs die HET echt deden in de film

En wij altijd maar denken dat het nep was, en Carice van Houten en Halina Reijn altijd maar jammeren dat het zo heftig was, al dat bloot op de set. Sommige acteurs doen het gewoon, om de scène echter te laten lijken, zoals Donald Sunderland en Julie Christie in ‘Don’t Look Now‘. Misschien dat het daarom zo briljant was.