Bladen

‘Ik had het lijf van een anorexiapatiënt na Expeditie Robinson’

10-12-2012 19:14

Peggy Vrijens had naar haar deelname het lichaam van een anorexiapatiënt. Dat vertelt de actrice in Weekend: “Ik ben zonder vetreserves met mijn 54 kilo aan de expeditie begonnen, dus ik teerde meteen in op mijn eigen lichaam. Ik ben behoorlijk wat kilo’s kwijtgeraakt. Ik zat op anorexianiveau toen ik er uit kwam.”

Inmiddels is Peggy, bekend van onder meer Costa!, Voetbalvrouwen en Het Huis Anubis, weer op een gezonder gewicht, “maar dat heeft wel even geduurd, want de opnames waren deze zomer.”

Psychologische stress
Behalve de fysieke ongemakken, vond Peggy de psychologische stress ook erg zwaar. “Los van het feit dat je daar aan het overleven bent, is iedereen je tegenstander. Het is hard gespeeld met heel veel complotten, dus ik moest altijd op mijn hoede zijn. Dat maakte het geestelijk heel zwaar.”

“Ik zou het niet nog een keer doen”, zegt ze dan ook tegen Weekend. “Ik heb er van geleerd dat welvaart en mijn dierbaren mij zóveel waard zijn dat het leven anders geen zin heeft. Ze hadden mij niet op dat eiland hoeven laten zitten.”

Foto’s van Peggy tijdens Expeditie Robinson ziet u hier.