Bladen

Badr Hari vraagt rechtbank WEER om nieuwe kans

11-12-2012 14:15

Kickbokser Badr Hari heeft dinsdag de rechtbank in Amsterdam gevraagd zijn voorarrest voor onbepaalde tijd te schorsen. Hari kwam bijna een maand geleden onder voorwaarden op vrije voeten, maar werd een paar dagen later weer vastgezet, omdat hij de afspraken had geschonden.

“Ik zat fout”, zei Hari (28) dinsdag tegen de rechtbank. “Maar ik hoop dat ik nog een kans krijg. Ik heb me geen moment bedacht dat ik iets verkeerds had gedaan.” Hari bezocht horecagelegenheden, terwijl met hem was afgesproken dat hij daar niet mocht komen. Ook sprak hij met getuigen.

Een maand geleden, bij de niet-inhoudelijke zitting, vroeg de kickbokser ook al om een tweede kans. “U ziet mij hier nooit meer terug,” zei hij toen tegen de rechter. Daarna werd hij voorlopig vrijgelaten, wat dus van korte duur bleek te zijn.

Voorwaarden
Volgens Hari’s advocate Bénédicte Ficq is de vechtsporter sinds zijn arrestatie in juli 23 kilo afgevallen. Ficq deed de rechtbank een reeks voorstellen voor nieuwe voorwaarden waaronder hij voorlopig zijn cel uit zou kunnen. Hari zou op een beperkt aantal adressen, waaronder dat van zijn vriendin Estelle Cruijff, verblijven en telkens de kortste route van het ene adres naar het andere nemen.

Het Openbaar Ministerie verzette zich fel tegen een nieuwe schorsing.