Bladen

Miss Brabant danst beste op ganga-style (en ander opwekkend ochtend-nieuws)

11-12-2012 09:07

Waarom kunnen economen niet tellen, en krijgen woonwagenkampbewoners 1 miljoen euro verhuispremie? En waarom moet de dikste boom van Nederland naar de kapper? En ander ochtendnieuws.

Economen kunnen niet tellen

Het zijn abstracties waar economen op worden afgerekend. De groeistaatjes. Weer waren ze te optimistisch. Hoe kan dat nu? Groei is omgeslagen in krimp. De Volkskrant wijst naar de beleidsmakers. ‘BTW-verhoging, beperking hypotheekrenteaftrek, duurdere kinderopvang, al die maatregelen beinvloeden de groei. Ook de rekenaars van DNB en CPB konden deze pas in de computer stoppen toen ze genomen waren.’ (Volkskrant)

Drugsbank HSBC schikt zaak

De Britse HSBC-bank heeft een schikking ter waarde van 1,5 miljard euro getroffen met de Amerikaanse justitie. In ruil hiervoor wordt de bank niet vervolgd voor het doen van betalingen voor Mexicaanse drugskartels en landen die onder een Amerikaans handelsembargo vallen.

Bijna-botsingen zijn ook nieuws
Vorige week in Beverwijk, nu in Leeuwarden. Vliegtuigen die elkaar net niet raken halen de nieuwskolommen. De luchtmachtbasis Leeuwarden onderzoekt of er mogelijk sprake is geweest van een bijna-botsing tussen twee Nederlandse F-16’s in het Duitse luchtruim. IJverige spotters meenden een ‘near miss’ te hebben gezien.

Aegon opent in Oekraïne

Aegon doet iets wat al lang niet is gebeurd: ergens een dependance openen. De bankverzekeraar start in Oekraïne met nieuwe activiteiten, omdat het mogelijkheden ziet om een paar centen te verdienen.

Woonwagenkampers kreeg miljoen vertrekpremie

De familie S. moest met de vergoeding de verplaatsing van drie woonwagens bekostigen. Dat kostte volgens het bedrijf dat de verplaatsing verzorgde slechts €95.000,-. Met de overige negen ton moest de familie nog wel zorg dragen voor een betonplaat, hekwerk en aansluitingen.

Paris Hilton broer kickt af

Paris Hilton heeft een broer en die was lekker aan sosa. Nu niet meer. Zoiets is groot entertainment-nieuws dat we u niet mogen onthouden. De 18-jarige Conrad werd in augustus in het geheim opgenomen en is inmiddels weer thuis.

Miss Brabant wint Miss Verkiezing

Ze is blond, komt uit Brabant en sprak niet over wereldvrede of Mandela. Nelson is trouwens ernstig ziek, mensen. Nee ze danste ganga-style. En nu is ze Miss Nederland.

Mensen lossen hypotheek af

Angst en nog meer angst. Nederlanders lossen tussentijds steeds meer hypotheek af. Reden: ze zijn bang dat het anders nooit meer lukt.

Dikste boom van Nederland gesnoeid

Ook de dikste boom van Nederland moet soms naar de kapper. Een eeuwenoude linde uit het Limburgse Sambeek, die de Tachtigjarige Oorlog nog meemaakte, moet worden gesnoeid om hem te behouden. De stamomvang van de boom bedraagt 7 meter en 75 centimeter. De lengte is 24 meter.

Gekke sportenzender in België

In Vlaanderen is een sportzender gestart die aandacht besteed aan sporten normaal geen aandacht wordt besteed. Sportbonden mogen hun programma’s produceren en hun eigen sporten propageren. Volgens de baas van de zender is het een gat in de markt. Heeft hij gebeld met John de Mol? Die startte ooit Sport 7.