Business

Nikkei sluit met klein verlies

11-12-2012 06:09

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is dinsdag met een klein verlies gesloten. Winstnemingen onder de sterk gestegen Japanse exportbedrijven en koersverliezen onder de elektriciteitsbedrijven wogen op het sentiment.

Ook werd gewacht op de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint met een tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 9525,32 punten.

De Japanse energieproducenten stonden onder druk op berichten dat Japan Atomic Power, waarin de energiebedrijven een belang houden, mogelijk een van zijn reactoren moet ontmantelen omdat deze op een actieve breuklijn staat. Kansai Electric Power en Chubu Electric Power verloren daardoor ruim 4 procent, terwijl Tokyo Electric Power en Chugoku Electric Power respectievelijk 1,4 en 0,9 procent moesten inleveren.

De andere beurzen in het Verre Oosten wisten dinsdag overwegend kleine winsten te boeken. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney klom 0,4 procent. De Kospi in Seoul steeg 0,4 procent. Het Zuid-Koreaanse electronicaconcern Samsung Electronics zakte 1 procent nadat het aandeel een dag eerder de hoogste koers ooit bereikte.