ThePostOnline

De Mol dreigt Smits met rechtszaak over TVOH

13-12-2012 20:11

Henk Jan Smits ligt er definitief uit in Hilversum. De voormalige SBS-presentator heeft een advocaat van John de Mol achter zich aan nadat hij dinsdagavond bij BNN Today suggereerde dat de grote tv-maker de uitslag van The Voice ‘manipuleert’. ‘Ik heb mijn advocaat erop gezet!’.

Smits filosofeerde in de uitzending van BNN Today zonder enig vorm van bewijs voor zich uit over manipulaties bij The Voice Of Holland, waarvan morgen de finale wordt gehouden. Hij meende dat De Mol er persoonlijk voor heeft gezorgd dat favoriet Sandra van Nieuwland werd uitgeschakeld.

‘John heeft gezegd: ‘Wat er ook gebeurt, die Sandra van Nieuwland flikkert eruit in de halve finale!’, vertelde Smits. ‘En terecht! Omdat John de Mol maar één ding wil: spannend televisie, een spannende finale.’

Het ervaren jurylid van onder meer Idols kon verder niet uitleggen hoe De Mol de uitslag beïnvloedde, maar hij was er zéker van. ‘Hoe je dat manipuleert, weet ik niet en daar wil ik ook niets van weten’, zei hij. ‘Ik ben ervan overtuigd dat dit gepland is. Wat je natuurlijk met Ben Saunders in de allereerste The Voice had, was dat het niet spannend was wie er zou winnen. Ben of Ben? Dat wil John ten alle tijde voorkomen.”

Hou! Op!

De Mol laat de beschuldiging niet op zich zitten. Tegen over BNN’s Coen en Sander zei hij vanavond dat hij zijn advocaat de uitspraken laat onderzoeken. Smits kan een dagvaarding tegemoet zien als blijkt dat hij daadwerkelijk heeft beweerd dat De Mol de tv-zangcompetitie  manipuleert. Dat heeft hij, zoals we allen kunnen terugluisteren.

De TVOH creator ontkende overigens elke aantijging. ‘Zonde van de kostbare zendtijd om te reageren op dit soort domme zielige uitspraken van mensen die een beetje uitgerangeerd zijn en op deze manier in de publiciteit proberen te komen’, beet De Mol bij Coen en Sander. Op doorvragen zei hij: ‘Jongens, Hou! Op!. D’r zitten vier notarissen in een hok waar vier telefoonlijnen binnen komen en die iedere show weer een handtekening zetten dat er eerlijk en doorzichtig is gestemd. En die uitslag wordt letterlijk doorgegeven aan de presentatoren.’

Afgewezen kandidaat

De Mol reageerde ook op de kritiek dat niet de beste stem, maar de meest populaire artiest wint bij The Voice. De uitschakeling van de goedzingende nummer 1 artieste Sandra van Nieuwland leidde tot veel rumoer, aangezien ze werd uitgeschakeld door een aanzienlijk mindere stem uit Friesland: Johannes Rypma.

De Mol snapte de kritiek en kondigde veranderingen aan. Een afgewezen kandidaat mocht in dezelfde uitzending weer solliciteren bij een andere coach.