Politiek

FITTIE! P&W versus Harry van Bommel (SP)

13-12-2012 15:48

Met update – Opmerkelijke tweet van Pauw en Witteman-eindredacteur Herman Meijer donderdagmiddag:  “Harry van Bommel heeft zichzelf zojuist voor het hele jaar onmogelijk gemaakt voor Pauw en Witteman, moet ie zelf weten, maar wel flauw.” Wat is er aan de hand? Nu ja, Van Bommel schuift vanavond aan bij Nieuwsuur, zoveel is zeker.

P&W wilde vanavond het eurokritische SP-Kamerlid Harry van Bommel aan tafel hebben over Herman van Rompuy die grootse plannen heeft met de Europese Unie. Van Bommel – die in 2005 bijkans eigenhandig de Europese Grondwet tijdelijk om zeep hielp –  is daar natuurlijk de uitgelezen man voor. Dacht ook Nieuwsuur.

“Ik werd vandaag door P&W gebeld of ik beschikbaar was en vervolgens door Nieuwsuur,” zegt Van Bommel donderdagmiddag tegen DeJaap. “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt denk ik dan. Maar PenW wisten het nog niet zeker maar Nieuwsuur wel. Toen was de keus dus snel gemaakt.”

‘Dit ga je nog merken, Harry’
Wat vervolgens leidde tot de boze tweet van Herman Meijer. “Zoiets had ik wel verwacht,” zegt Van Bommel. “Peter Kee meldde mij al: dit ga je nog merken, Harry.” Kee is politiek redacteur van P&W en liason tussen het Haagse en het programma. Onlangs bracht hij het meer dan leesbare ‘Het briefje van Bleker‘ uit.

Ruzie tussen Pauw en Witteman en de SP dus. En Harry van Bommel de rest van het jaar -dat nog 18 dagen duurt- in de ban gedaan door het VARA-programma. Wat nu? Van Bommel maalt er niet om. “Ik ben niet rancuneus in die dingen. Ze mogen mij altijd uitnodigen. Daar wordt het programma alleen maar beter van.”

Update 15.47 – P&W-eindredacteur Herman Meijer was niet bereikbaar voor commentaar, wel reageert hij op Twitter op het ‘gedoe’. “Harry van Bommel zit even op de strafbank, that’s all.”