ThePostOnline

Joran van der Sloot krijgt eigen gezeik terug in gezicht

13-12-2012 16:44

Tot ieders spijt is Joran van der Sloot de afgelopen jaren een van Nederlands bekendste exportproducten geweest. Hij is een moordenaar en een oplichter. Nou zijn er daar wel meer van, maar daar horen we nooit wat over. Joran steekt daarentegen als een hardnekkige schimmel telkens weer de kop op.

Joran krijgt een kind. Joran betuigt spijt. Joran gaat trouwen. Joran onthult dat hij nog niet alles heeft verteld over Stephany Flores. Joran krijgt nu écht een kind…

Geen eerlijk proces
Er is altijd wel wat. Het laatste nieuws is nu dat Joran vindt dat hij “geen eerlijk proces” heeft gehad. Dat vinden waarschijnlijk wel meer veroordeelden van zichzelf, maar daar kraait verder geen haan naar. Joran vond echter een manier om zijn boodschap wél op alle voorpagina’s te krijgen: hij vertelde erbij dat hij had geprobeerd de rechters om te kopen.

Of dat waar is of niet maakt eigenlijk niet zoveel uit. Met zijn leugenachtige en manipulatieve aard is het zeer goed mogelijk dat hij het in zijn drang naar aandacht heeft verzonnen.

Eerder getoonde arrogantie
Aan de andere kant is het gezien zijn eerder getoonde arrogantie ook best denkbaar dat hij dacht dat hij voor 75.000 dollar wel uit een stay-out-of-jail kaart kon kopen.

Hoe dan ook, het omkoopverhaal overschaduwt in de media de boodschap die hij eigenlijk wilde overbrengen, namelijk dat hij zielig is omdat zijn proces oneerlijk is verlopen.

En dat is natuurlijk best grappig, want hij krijgt daarmee zijn eigen gezeik als een boemerang terug in zijn gezicht. Joran is niet zielig; Joran is een slecht mens. En hij heeft nog 28 jaar om dat tot zich te laten doordringen.