Tips om december stijlvol en op budget door te komen

13-12-2012 10:50

111 dagen geen nieuwe kleding kopen betekent een uitdaging in december. De komende borrels, dinertjes en feestdagen staan voor mij in het teken van slim -her-combineren. Tips om zonder nieuwe aankopen of met kleine investeringen december in te gaan.

1. Er staat al een kerstboom
Kerst en oud en nieuw lijken een vrijbrief te zijn voor slechte smaak. Zwart met zilveren of gouden glitters is géén goed idee op panty’s, schoenen of jurkjes. Je bent ook geen paradijsvogel en de aliens hoeven je niet vanaf Mars te lokaliseren op shine-basis.

Steek je haar op, doe een mooie jurk aan en draag wat opvallendere sieraden. Een chique manier om de feestdagen in te gaan.

2. Blijf jezelf
Draag je normaal nooit hakken? Doe jezelf en de omgeving een plezier en doe het ook nu niet. Kies dan bijvoorbeeld voor mooie ballerina’s. Allstars of Vans zijn tijdens de feestdagen zelfs voor het veertienjarige nichtje geen goed idee. Draag je nooit een rok of jurk? Draag dan bijvoorbeeld een mooie pantalon met een blouse en eventueel jasje.

Dit seizoen zijn er veel mooie broeken in de winkels van luxe stoffen en met mooie prints. Let hierbij goed op de stof en pasvorm.

3. Maar blijf geen spijkerbroek
Op de feestdagen verschijnen in afgetrapte gympies, een trui en een verwassen jeans ‘omdat je daar zo lekker jezelf in bent’ is een belediging naar de omgeving. Het is een feestdag. Dat betekent dat het een andere dag is dan een normale dag. Er wordt moeite gedaan een leuke omgeving en bijzonder eten voor te schotelen.

Aandacht besteden aan hoe je voor de dag komt is dan een kleine moeite. Zie bovenstaande punten.

4. Nagels
Niks zo zonde als een mooie outfit met half vergane nagellak. Niet te opvallend? Doorzichtige nagellak of een pastelkleur maakt al een wereld van verschil. Hou je van bijzondere nagellakken of nageldecoratie? Dit is het moment. Kies je voor aparte nagels, hou je dan in met ringen en armbanden. Niet zo handig? Er zijn ook nagelstickers, dag van te voren opplakken en je komt de feestdagen door.

Nagelstickers zijn in  verschillende prijsklassen te vinden bij drogisterijen, parfumerieën etc.

5. Sieraden
Een mooie simpele jurk en/of opgestoken haar geven mooie sieraden de ruimte. Stem de kleur van de sieraden af met schoenen, nagels en eventueel met een riempje zodat er een verzorgde look staat.

6. Combineren
Een jurk meerdere keren dragen hoeft geen fashion faux-pas te zijn. Verschillende colberts en vestjes, opvallende panty’s of leggings en gekleurde riempjes kunnen dezelfde jurk een compleet nieuwe uitstraling geven.

Door de jurk te combineren met donkere panty’s en een net colbert krijgt hij een tweede leven als werkoutfit.

Per budget
No/low budget: Leg het accent op nagels en maak er met sieraden en opvallende panty wat moois van. Een bijzondere panty en nieuwe nagellak zijn ook low-budget te krijgen.

Little budget: investeer in goede sieraden, mooie panty’s en een goed colbert. Heb je lang plezier van en maakt jouw jurk helemaal klaar voor de feestdagen.

Spenderella: Kies voor een klassiek model jurk in een neutrale kleur. Ga voor een goede stof en kijk hoe de jurk gereinigd moet worden. Ga je nooit naar de stomerij? Koop dan ook geen jurk die dat wel moet. Als je flink geld uit wilt geven is het slimmer om dan een paar geweldige schoenen te kopen waar je ook na december plezier van hebt dan een heel opvallende jurk. Besteed 20 procent van jouw budget aan de jurk, de rest aan accessoires en schoenen.