Bladen

Henkjan Smits zegt sorry (‘ik had een wijntje op’)

14-12-2012 11:25

Henkjan Smits heeft zijn excuses aangeboden aan John de Mol. Hij deed dat vrijdagochtend in de radioshow De Heer ontwaakt van VARA-dj Sander de Heer. “Ik heb het teruggeluisterd en ik ben inderdaad een beetje kort door de bocht, ongenuanceerd uit de bocht gevlogen.”

Eerder deze week zei Smits in BNN Today dat hij ervan overtuigd was dat de uitslag van The Voice doorgestoken kaart is. Zo vond hij het raar dat Sandra van Nieuwland niet in de finale staat. Een woedende John de Mol schakelde daarop zijn advocaat in.

Tegen De Heer zegt hij dat hij door zijn ervaring in Idols weet dat een uitslag op basis van stemmen gedeeltelijk te beïnvloeden is. “Maar door te zeggen dat ik overtuigd was heb ik eigenlijk gesuggereerd dat er gesjoemeld werd en dat heb ik nooit willen zeggen.”

Geen excuus
Smits biedt zijn excuses aan voor die uitspraak. “Ik vind het heel vervelend dat zoveel mensen, met name de makers van The Voice Of Holland, er aanstoot aan hebben genomen”, aldus Smits tegen de Heer. “En dat is nooit mijn bedoeling geweest.”

De producer bekent dat hij tijdens de BNN-uitzending een wijntje ophad, maar zegt dat dit geen excuus is.

ANP/DeJaap