Johannes (TVOH) krijgt maandag geen vrij van zijn werk

14-12-2012 19:14

Johannes Rypma krijgt aanstaande maandag niet vrij van zijn werk. Dit zegt een woordvoerder van het bedrijf waar Rypma vier dagen per week als monteur werkt tegen DeJaap. Dat is volgens hem ook helemaal niet Rypma’s stijl: “Hij zal er gewoon zijn ‘s morgens vroeg. The Voice of Holland of niet, alsof er niets gebeurd is.”

Er is geen twijfel over of Rypma gaat winnen of niet. Johannes gaat namelijk vanavond gewoon de beste zijn volgens zijn collega’s bij Bos Mechanisatie. Volgens de Friese monteurs zal dit ook weinig met Rypma zijn Friese fanbase te maken hebben. Johannes is gewoon dé artiest waar Nederland al lange tijd op wacht: “Lekker eigen en goed nuchter.”

Oudega heeft veel plezier van Johannes
Lokale horeca en winkels in Oudega en omgeving gaan ook goed bij het succes van Rypma: in de supermarkten worden ‘Johannes tompouces’ verkocht, en de Echte Bakker in Sneek verkoopt ‘Johannes bierbroodjes’. Want bij een biertje vanavond past een hartig broodje.

De Friezen kijken samen
Vrijdagavond is het sowieso druk in Oudega, de kroegen zitten dan vol. Vanavond zal dat extra het geval zijn: de Friezen kijken de finale van The Voice samen, onder vrienden of in de kroeg. Op grote schermen zal de finale vanavond te zien zijn. Op de vraag of we dit enigszins kunnen vergelijken met Nationale voetbalwedstrijden, of zelfs schaatswedstrijden, antwoordt de woordvoerder negatief. De Friezen zijn betrokken, maar zo dicht bij huis komt het ook weer niet; ze blijven nuchter.