Hallo JOVD, Serious Request is een liberale natte droom!

18-12-2012 12:01

Serious requestDe Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie (JOVD) maakte vandaag wereldkundig dat hele Serious Request maar voor paupers te vinden. ‘Serious Request is ineffectief en dient louter om het schuldgevoel van mensen af te kopen’ aldus de pseudo-liberalen. Volgens de VVD-jongeren moet ontwikkelingshulp in strakke kaders gegoten worden die bijdragen aan ‘de verandering van levensomstandigheden’. Ik ben echter blij dat er überhaupt nog mensen zijn die privaat initiatief ondernemen! Je zou zelfs kunnen zeggen dat Serious Request een liberale natte droom is.

En ik heb nieuws voor de JOVD: het doel van Serious Request dit jaar is ‘let’s hear it for the babies’ om babysterfte tegen te gaan. Want zeer tegen de wil van de cultuur hatende jongerenclub van de VVD  gaan babies dood. Iedere zes seconden sterft er zelfs een baby onnodig. Duizenden mensen zetten zich de komende dagen via een simpele druk op een girale geldknop in om hier wat aan te doen en in ieder geval de leefomstandigheden van een deel van de 5,5 miljoen families per jaar te verbeteren die dit grote verlies mee moeten maken.

Serious Request zou de zegen van rechtse jongeren moeten krijgen
Nu begrijp ik best dat de kapitalisten der rechtse jongeren alleen voor het Glazen Huis zijn als ze er zelf geld mee kunnen verdienen, zoals de afdeling JOVD Sittard in april dit jaar al eens fijntjes verwoordde. Maar kan landelijk voorzitter Jarico Vos mij ook uitleggen wat dan de oplossing is voor ontwikkelingssamenwerking? Want in hun standpunten staat over ontwikkelingshulp letterlijk  “Ook moet er meer aandacht komen voor private initiatieven.”  Serious Request zou dus de zegen van de rechtse jongeren moeten krijgen. Duizenden mensen die de mouwen opstropen, samen acties verzinnen die vaak doel overstijgend de sociale cohesie versterken, en met een geluksgevoel de kerst ingaan, wat ook na de kerst weer beter is voor de economie en consumptie.

VVD en PvdA snappen het wél
Een goede doelen-actie die dit jaar wellicht voor het eerste de elf cijfers haalt is in mijn ogen dan ook uitermate effectief. Ik snap dus helemaal niets van de JOVD van Jarico Vos. ‘Ontwaakt verworpenen der aarde’ roepen en hopen dat mensen massaal het MKB in veel landen helpen opzetten is namelijk nog een natte droom van progressief Nederland, die alleen met hard werken, veel Glazen Huizen en daarnaast verstandig kabinetsbeleid een stapje dichterbij komt. Lilianne Ploumen heeft dan ook gelijk als ze, met steun van de VVD, er voor kiest vanuit de overheid het bedrag niet te verdubbelen.

Ik zit er dan vanavond dus klaar voor. En met mij bijna heel Nederland, al jaren lang. Ik nodig Jarico Vos dan ook uit met mij een actie te beginnen om geld in te zamelen. We kunnen beginnen met een veiling van een cursus politieke ideologie. Of een workshop zure bommen draaien, iets waar de JOVD getuige hun persbericht ook enorm in bedreven is. Wellicht dat de rechtse rakkers dan toch nog vrolijk de feestdagen in kunnen gaan!

Tim van Lieshout is fan van het Glazen Huis. Vorig jaar haalde hij mede dankzij een briljante actie van een oud JOVD-hoofdbestuurlid ruim 1000 euro op voor Serious Request. Dit jaar zit hij in zijn speciale Serious Request-trui voor de PC.