Bladen

Nu we aan het einde van onze beschaving zijn gekomen…

20-12-2012 18:00

Beste lezers, uw en onze tijd zit er op. Het waren een paar mooie millennia maar aan alles komt een eind. Nu we aan het einde van onze beschaving zijn hopen wij dat u ons toestaat een laatste woord tot u te richten, alvorens de laatste het licht uit doet.

Wij hopen dat u de afgelopen eeuwen heeft genoten van de goede dingen des levens. Zoals daar zijn: Annemarie Jorritsma, Sharon Dijksma, Boer Zoekt Vrouw, jonge debuterende romanschrijvers, hbo’ers, alle filmrecensies over Het Bombardement en natuurlijk Johannes/Johanna de nog te redden dooie bultrug.

Digitale voetafdruk
Natuurlijk zijn er nog héél véél andere dingen waarvan u heeft genoten (wij noemen bijvoorbeeld: de Movember-beweging, Hyves-krabbels, ‘Free Yassin’-roepers, nrc.next, die rare mevrouw die weigert haar voedsel te koken en zo haar zoon kapot maakt maar waar we volgens sommige naïeve columnisten respect voor moeten hebben, sociaalwetenschappers (hahaha, sociaal-“wetenschap”!) wintersporters, de Vara, hipsters, sowieso studenten, vrouwen, oprechte socialisten die niet graaien, vervelio’s, herhalio’s, vrouwen, vrouwen, Nederlandse “kwaliteitscinema”, Nederlandse “kwaliteitsseries”, mensen die over Zwarte Piet klagen, Freek de Jonge en het Meldpunt Discriminatie Internet) maar voelt u zich vrij uw kwaliteitsgenietmomentje in de comments hieronder achter te laten. Als ware het een digitale voetafdruk die op prachtige maar persoonlijke wijze het einde van dit bestaan markeert.

Om in stijl af te sluiten geven wij nu het woord aan de heren Compaijen & Paques die u op het randje van dit bestaan zullen overhalen zestig cent te storten op het goede doel genaamd Serious Request (dat is qua twitterpathetiek een soort gestrandde bultrug maar dan voor het goede doel).

Wat ons betreft alvast tot ziens, ook namens Johannes/Johanna. En een welgemeend vaarwel met auf wiedersehen.

***

Wie goed doet, goed ontmoet

Afgelopen dinsdag lieten Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra zich door een fantastisch acterende Carice van Houten opsluiten in het glazen huis. Altruïstisch als ze zijn gingen de drie dj’s van 3FM’s Serious Request van start met het redden van de wereld.

Door zes dagen onafgebroken radio te maken en niets te eten hopen de helden met het radiostation miljoenen euro’s binnen te halen voor baby’s in Afrika. Wat een prachtig en nobel goed doel!

9 miljoen
Zo halen we elk jaar miljoenen euro’s op. Vorig jaar was dit zelfs 9 miljoen! Dat is zomaar 60 eurocent per Nederlander die in één keer beschikbaar komt voor arme mensen en baby’s. Een substantieel bedrag waar je toch voor bukt als je het op straat ziet liggen.

En dan zijn het ook nog economisch barre tijden in Nederland. Je kan je dus voorstellen dat zonder 18 miljard euro aan bezuinigingen de bijdrage per Nederlander zomaar ineens zou kunnen oplopen tot wel een euro per persoon.

Promotiestunt
Natuurlijk levert deze promotiestunt zes dagen lang ontzettend veel publiciteit op voor 3FM en de heren dj’s zelf. En ja, daar profiteren zij ook nog de rest van het jaar van.

Natuurlijk is één keer per jaar zes dagen achter elkaar radio maken ietsjes minder zwaar dan baby zijn in Afrika. Om nog maar te zwijgen over de tonnen salaris per jaar die deze dj’s van uw belastinggeld opstrijken, mede dankzij dit evenement.

Maar, het is voor een goed doel, mensen! De baby’s in Afrika worden gered en daar gaat het uiteindelijk om.

Ons hoor je dan ook niet klagen. Zonder mopperen maken wij plichtsgetrouw onze 60 eurocent over. En iedereen mag het weten! Ook wij deugen!

Vaarwel en een behouden vaart gewenst,

Robert Paques & Tom Compaijen