Bladen

Jonge zangers staan op dodenlijst (en andere koffietafelpraatjes)

21-12-2012 09:30

Tranentrekkend kerstverhaal met nieuwe politiebaas
Gerard Bouman, de nieuwe korpschef van de Nationale Politie, onmoette zijn vrouw in functie. De officier van justitie leerde ‘de liefde van zijn leven’ kennen toen hij  haar moest bijstaan bij een rechtszaak die hij volgde. Z’n aanstaande liefde was slachtoffer geworden van een gek die haar neerstak op station Zuidplein in Rotterdam. ‘Heleen overleefde het, als door een wonder. We werden verliefd.’ 24 jaar na het voorval waakt hij nog steeds over haar en is hij verliefd als een puber. ‘Dat de paden van Heleen en mij elkaar hebben gekruist, daar wil ik elke dag nog wel een kaarsje voor opsteken. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als met Heleen. Elke dag.’

Doutzen is boos om een foto

Wat bezielt Doutzen Kroes om Revu aan te klagen? Het weekblad plaatste – lekker opportunistisch natuurlijk – een foto van het mooiste meisje van het land bij een kritisch artikel over de modellen-industrie. Kop: Wie wordt de nieuwe Doutzen? Vond Doutzen niet leuk. De Friese schoonheidprinses verdedigt bij de Raad voor de Journalistiek haar kwestie. Een verloren zaak is de verwachting. Ze snapt toch zelf ook wel dat ze een publiek figuur is? Of – laten we het niet hopen – heeft ze sterrenspatjes gekregen en omringd ze zich met lieden die haar niet meer tegenspreken?

Groningen trainer stelt zich weer eens aan

Interviews met Robert Maaskant blinken uit in een rare vorm van onverschillig machismo. Groningen werd gisteren in eigen huis weggespeeld door Ajax. Commentaar Maaskant: ‘Zij waren beter.’ Toen de verslaggever vroeg hoe hij zich zondag wil verbeteren tegen Feijenoord, antwoordde hij:’Vind je het heel erg dat ik daar morgen over na ga denken?’ Toen de verslaggever daar ‘ja’ op antwoordde, beëindigde Maaskant de conversatie. Hij zal de kerst halen, maar het einde van het seizoen,  dat valt te vrezen.

Solozangers eerder dood dan rockers in een band

André Hazes, Amy Winehouse, Michael Jackson, Elvis, Kurt Cobain, Whitney Houston. Wat is de overeenkomst? Ze stierven vroeg en de British Medical Journal heeft een verklaring voor de tol van de roem.

Abercrombie Epo

Om sommige reclames moeten we lachen, maar het aangeprezen product kopen we niet. Omgekeerd zijn er soms ook merken die niet op tv adverteren maar die wel scoren met guerilla-marketing. Abercrombie is zo’n merk. De halfnaakte modellen in de winkel zijn ‘epo voor de kooplustigen’, meent reclame-man Eugene Roorda.

Toprechter ageert tegen Teeven en Opstelten

Rechter Frans Bauduin deed Volkert van der G, Mohammed B en Robert M. en vindt dat hij ‘geen oude rocker’ is gebleven. ‘Ik ben strenger gaan straffen.’ De magistraat vindt Teeven en Opstelten met hun tough on crime praatjes ‘algemeenheden’ debiteren. (Volkskrant papieren editie)

Feyenoord-playboy neemt geen penalty’s meer

Graziano Pellè kan maar op één manier een strafschop nemen, namelijk à la Panenka. Met een pisboogje door het midden. Dat onthulde zijn trainer. En daarmee eindigt meteen ook zijn strafschop carrière. Kijk, nog maar even hoe hij ‘t woensdag deed tegen Heerenveen.

Sekslessen moeten terug naar het klaslokaal

Seksuele educatie moet niet worden onderwezen via pornosites, maar door er met elkaar over te praten in de klas. Dat is een voorstel van een groep vrouwelijke volksvertegenwoordigers in Engeland.

Verhagen vergiste zich in PVV

Maxime Verhagen heeft het effect van PVV-gedoogstructuur onderschat. Hij dacht dat iedereen wel zou snappen dat de PVV niet regeerde, maar dat was niet zo. ‘Ik heb niet voorzien dat de scheiding tussen regeren en gedogen onvoldoende zichtbaar zou zijn voor de buitenwacht.”

Broer Madoff ook tien jaar vast

Bernie Madoff zit 150 jaar vast, zijn broer Peter kreeg gisteren 10 jaar opgelegd. Hij maakte excuses, maar bestrijdt dat hij heeft meegedacht aan het frauduleuze Ponzi-piramide spel.