Studententijd = alcoholistentijd

23-12-2012 13:51

Volgens het onafhankelijke weekblad van de Universiteit Maastricht (Observant, pdf), is één op de vier studenten (voor hbo-scholieren: dat is 25 procent) een probleemdrinker. Wat dan weer betekent dat de student in kwestie ten minste 20 glazen per week naar binnen giet. Sommige studenten lopen dus al aardig tegen volledig alcoholist zijn aan want die drinken op een beetje feest gerust 30 glazen. Per avond.

De socioloog die het onderzocht zoekt de verklaring, heel gek, in de sociologie. Volgens hem wordt er nou eenmaal veel gezopen als de mensen om je heen ook veel zuipen.

Volgens ons is het leven nou eenmaal vrij kut en wordt dit tijdelijk iets beter als het alcoholpromillage in het bloed wordt verhoogd.

Behalve slecht voor de lever en slokdarm is alcohol extra schadelijk voor studenten onder de 20. Die lopen namelijk makkelijker hersenbeschadigingen op door alcohol.

Verder krijgen vrouwen snel een dikke reet van teveel zuipen, de zogenaamde ‘dispuutsreet‘, wat eigenlijk nog erger is dan een hersenbeschadiging.