Bladen

Robert ten Brink in tranen door eigen show

24-12-2012 11:10

robert ten brink

Het is traditie in huize Ten Brink om kerstavond naar de All You Need is Love Kerstspecial te kijken. Ook dit jaar is niet anders, vertellen Robert en zijn vrouw Roos aan het AD.

“Oma wil er nog wel eens doorheen praten, commentaar leveren, maar dan roepen we ‘sssst'”, aldus Roos. Robert vult aan: “Onze aandacht gaat volledig op aan het programma”. Zelfs de kleinkinderen mogen geen roet in het eten gooien. Als zij er doorheen gaan tetteren “moeten ze maar even boven gaan zitten”.

Net als veel andere kijkers houdt ook de familie Ten Brink het niet droog tijdens de emotionele uitzending. “Tranen? Zeker weten”, zegt de pater familias. “Ook al hebben we alles in de montage al gezien. Als het dan allemaal samenkomt, met muziek eronder, dan houden we het niet droog”, gaat zijn vrouw verder.

De traditie op kerstavond is zo belangrijk voor Robert en Roos dat ze eisen dat hun vijf volwassen dochters nog elk jaar aanwezig zijn. Maar daar houdt het niet op: “Eerste kerstdag is ook van ons”, aldus de presentator en zijn vrouw. “Serieus, we zijn een terreurfamilie voor schoonouders”, geeft Robert toe. “Op tweede kerstdag doen ze maar wat ze willen. Maar op eerste kerstdag gaan we uitgebreid koken”, vult Roos aan.

ANP/DeJaap