Weekend Wrap-Up: Week 51

24-12-2012 09:00

Marianne VosElke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Tijdens zo’n weekend voor kerst gebeurt er niet zo veel, dus we schrapen maar wat bij elkaar.

Multitalent Vos
Het was natuurlijk vooral het weekend van de dopingonthullingen rond de Raboploeg. Of het er enig verband mee heeft is niet duidelijk, maar de Rabo-heren deden het niet zo bijzonder bij het veldrijden. Marianne Vos haalde het podium tijdens haar eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden van dit seizoen. Niet de haar vertrouwde eerste plek, maar een bronzen plak. Aardig.

De bizar getalenteerde Vos combineert de komende weken vier disciplines. Veldrijden, baanwielrennen, mountainbike en wegrennen. Grote kans dat ze daar het merendeel van wint.

Paardjes
Nederland is een paardenland en dat werd dit weekend weer duidelijk. Marc Houtzager won in Londen. De prijs, naast wat punten voor een ranglijst, was 36 duizend euro. Toch lekker zo vlak voor de kerst. Paarden blijken ook iets als vorm te hebben, en Houtzagers paard Tamino heeft die vorm op dit moment. Eigenlijk al sinds de Spelen, toen hij team-zilver pakte.

Pijltjes
Traditioneel zijn de dartstoernooien rond de jaarwisseling. Het WK van bond PDC is op dit moment bezig, populairder dan de traditionelere Embassey. Het PDC-WK is aangekomen bij de achtste finales en er zijn nog drie landgenoten die meedingen om de hoofdprijs. Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort. Met de goede prestaties van de Nederlanders dit jaar is een titel zeker niet uitgesloten.

CC-foto: Maarten Van Camp