Bladen

Dijsselbloem tegen versoepeling (en ander ontbijtnieuws)

27-12-2012 10:00

Dijsselbloem wil geen soepeler hypotheekregeling
Minister Dijsselbloem van Financiën zegt njet tegen de versoepeling van de regels voor nieuwe hypotheken. Die gaan op 1 januari in voor iedereen die een nieuwe hypotheek afsluit of deze verhoogt. Een meerderheid in Eerste Kamer roept het kabinet op af te zien van de verplichting om in de loop van dertig jaar de hele woninglening af te lossen. Hiermee zou de aderverkalking op de woningmarkt kunnen worden doorbroken, menen vastgoeddeskundo’s. Maar Dijsselbloem is bang dat Brussel hem terechtwijst.

Liefde is een schuldenthermometer

Liefde gaat niet door de maag, echte liefde bestaat uit een overzicht van je schuldpositie. Amerikaanse vrouwen klagen over de idiote monetaire lovestests die ze moeten doorstaan. ´Mag ik je creditstatus even zien?’

Jessica Simpson wordt dik betaald om vet te blijven

De Weight Watchers-affaire zit net even anders in elkaar dan we dachten. Jessica Simpson was in november al zwanger toen ze een contract tekende met afvalketen Weight Watchers. De actrice met neiging tot corpulentie zou dat toen hebben verzwegen, en zou dus een voorschot moeten terugbetalen. Nu blijkt dat WW alles wist.

Mr. Knoops waarschuwt Shell voor laatste maal

De kans is groot dat Shell ellendig in het nieuws komt dit jaar. Dat verwacht advocaat Geert Jan Knoops. Hij denkt dat de uitspraak van het Amerikaanse Hoger Gerechtshof in de kwestie Klobel versus Shell wel eens voor een precedent-werking zou kunnen zorgen. In deze al jaren slepende zaak ligt de vraag voor of internationale bedrijven zich moeten houden aan de internationale mensenrechtenkwesties. Het Klobel-Shellgevcht draait om een groep milieu-activisten die werden opgepakt en mishandeld nadat ze demonstreerden tegen Shell’s viespeukerij in Nigeria. Shell zou medeplichtig zijn aan de arrestatie.

Madoff valt bancaire wereld aan

Best ironisch. De grootste geldboef van de eeuw heeft in een kerstbrief geschreven dat banken en financiële instellingen er Scrooge-praktijken op na houden en ons belazeren door te handelen in voorkennis.

Halina Reijn danst in een disco

Wat deed Halina Reijn op Tweede Kerstdag? Ze danste in een disco in Tilburg met goede vrienden. En dat moesten we allemaal weten, want ze was ‘intens gelukkig.’

The End is near voor Bush sr

Bush sr. ligt nog steeds in het ziekenhuis, en de medische staf begint zich steeds meer zorgen te maken over de toestand van de 41ste president van Amerika. Hij ligt op de intensive care.

China opent langste hogesnelheidstreintraject ter wereld

D’r vliegt er wel eens eentje uit de rails, maar ze bouwen gewoon door. Opnieuw heeft China een record gevestigd. In China is nu de langste hoge snelheidsroute ter wereld in gebruik genomen.

Beste oliebol komt uit Maarssen

Het AD investeerde fors in onderzoeksjournalistiek dit jaar. Een van de klassiekers van de krant is de jaarlijkse queeste naar de beste oliebol. Hij is weer gevonden. Bakker Willy Olink en zijn vrouw Inge uit Maarssen zijn de winnaars.

‘Limburgse miljonair geen pedo’

De Limburgse vastgoedmagnaat Arthur Paes is door de autoriteiten in Ghana vrijgepleit van kindermisbruik. De Limburger is, zoals hij zelf al tijden beweerde, slachtoffer van een samenzwering door een Nederlandse ex-hotelwerknemer van hem, Jan W., en zijn Ghanese vrouw Eunice B. Deze rancuneuze boefjes probeerde hem te chanteren en te belasteren. Verschillende media waren op de hoogte en berichtten over de zaak. Echt bewijs – behalve de verklaringen van deze mistige bronnen- werden er nooit gevonden. De Ghanese autoriteiten pleiten Paes nu vrij.