Bladen

Katholiek Nederland woest (en andere koffietafelpraat)

28-12-2012 06:54

Internet eindelijk sneller en veiliger
Het is de heilige graal van de internetwetenschap. Hoe krijgen we informatie sneller van A naar B en vooral hoe krijgen we het er veiliger? Quantum Wave Fund, een nieuwe venture capital club, heeft 30 miljoen dollar klaar liggen om te investeren in dit probleem. Wordt tijd ook. We hebben weer een hypje nodig om uit de crisis te raken.

Michelle zegt nee tegen Witte Huis

Hillary zegt geen nee, Michelle voorlopig wel. Ze heeft geen ambitie om president te worden, want ze is veel te ongeduldig.

Gooi raadszalen open voor bange burgers

De media krijgt vaak de schuld van alles, maar zouden politici niet gewoon beter moeten luisteren naar de grieven van het volk voordat ze de nieuwsbrengers beschuldigen? Drie gemeentesecretarissen wijzen eens niet naar hijgerige verslaggevers, maar naar zichzelf. Belangrijker affaires zoals de doodgeschopte grensrechter in Almere, de bacterie in het Maasstadziekenhuis, en de waanzin bij onderwijsmoloch Amarantis denderden over elkaar heen in de nieuwskolommen, maar in de stadhuizen bleven de deuren dicht voor inwoners. Doe er wat aan zeggen raadsgriffiers Jaap Paans (Rotterdam) Marianne van Omme (Amersfoort) en Jan Dirk Pruim (Almere). ‘De media maakten er een grote zaak van, mensen waren bang. Maar hier komt het niet op de agenda’, verwondert Paans zich.

Vestia-directeur declareerde voor 6 ton

Erik Staal was een brutale durfal. Hij richtte niet alleen Vestia ten gronde met onverantwoordelijk gegok met derivaten bij de woningbouwvereniging, hij presteerde het om voor 6 ton te declareren. De Raad van Commissarissen stond het allemaal toe.

Tunesiër dood na eten 28 eieren

Je gaat een weddenschap aan en sterft. Dhaou Fatnassi (20) moest 30 eieren eten om een geldsom te winnen. Toen hij er 28 ophad kreeg hij buikpijn, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij niet levend arriveerde.

Apple-topman matigt salaris

In 2011 nog goed voor 376 miljoen dollar, nu slechts 4,2 miljoen. Tom Cook, de CEO van Apple die Jobs opvolgde, kreeg over 2011 slechts 1,2 miljoen dollar uitgekeerd, plus twee keer zijn basis salaris en een bonus.

Congres vergadert zondag over fiscal cliff
Het grote bluffen en bieden gaat nog door tot zondag. Dan komt het Amerikaanse huis van Afgevaardigen bijeen om een met oplossing te komen voor de fiscal cliff. Tot op heden staan Republikeinen en Democraten tegenover elkaar. Daar tussen zweeft Obama. De afgrond dreigt, met een recessie in het vooruitzicht.

Vrouw werft valselijk fonds voor Newton-slachtoffers

Het kan nog doortrapter. Een vrouw uit The Bronx heeft de foto van een Newton slachtoffer gebruikt om geld te werven. Ze deed alsof het haar dode neefje was.

Cameron scoort met homohuwelijk

Britse gay’s hoeven zich niet meer te schamen als ze op de conservatieven stemmen. Premier Cameron’s pro gay marriage standpunt doet de partij goed in de peilingen. 30 % van de homoseksuele stemmers zouden het nu aandurven de Tories te steunen. Dat was slechts 11 %.

Genemans schokt met maagdenshow

Oh Jezus, mr Schoktv is weer bezig. Na Passie in de Polder en Voetbalfans wil Ewout Genemans nu het verhaal optekenen van mensen die ontmaagd zijn. Dat kan best aardig zijn, ware het niet dat Genemans altijd in staat is de grootste retards voor de camera te krijgen. De RKK, het Rooms Katholiek Kerkgenootschap, vindt het programma stom en protesteert.