Weekend Wrap-Up: Week 52

31-12-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze week een klein beetje schaatsen, wat meer darts en wat veldrijden.

Devaluatie
Een Nederlands Kampioenschap is in weinig sporten interessant. Daarom hier ook weinig aandacht voor op deze plek. Dat NK Allround schaatsen van afgelopen weekend bijvoorbeeld. Er komt een shorttrackster langs die de titel bij de dames pakt, maar verder geen aandacht wil besteden aan deze vrij dode discipline. Richting Sotsji 2014 is specialisatie het hoogste doel dus zullen de allround-kampioenschappen dit jaar niet meer dan veredelde trainingswedstrijden zijn, zeker ook voor de buitenlanders die de druk van de traditie niet voelen.

Bierbuiken
De enige periode dat Nederlanders massaal darts kijkt is rond de jaarwisseling. Er is niks anders op tv en het spel is makkelijk te begrijpen. Dit weekend kwam daar nog bij dat er een kans op een Nederlandse finale was. Michael van Gerwen en oude rot Raymond van Barneveld stonden in halve finales. Mighty Mike versloeg zijn tegenstander en staat dus op nieuwjaarsdag in de WK-finale. Zijn tegenstander is Phil Taylor, die het kampioenschap bijna ontelbare keren op zijn naam heeft geschreven. Na een bijna voltooide comeback van Van Barneveld won Taylor toch, maar blijkbaar zit er ergens oud zeer want bij het vieren duwde Taylor Barney bijna omver. Mooie kans voor Van Gerwen om revanche te nemen en Nederland op 1 januari meteen de eerste wereldkampioen van het jaar te bezorgen.

Rondjes in de blubber
Natuurlijk werd er ook nog aan veldrijden gedaan, maar van de Nederlanders was niet veel te merken. Plaatsen net buiten het podium. Zelfs voor Marianne Vos, maar wel begrijpelijk aangezien ze een dag daarvoor nog op het NK Baanwielrennen bezig was. In één weekend in twee disciplines kampioen worden is misschien ook teveel gevraagd, zelfs voor hét multitalent van Nederland.

CC-foto: .Koen