Bladen

Badr Hari Amsterdammer van het jaar

02-01-2013 14:03

De politicus van het jaar 2012. Het mooiste doelpunt van 2012. Het meest hilarische tv-fragment van 2012. 2012 is voltooid verleden tijd, dus zoeken we pieken en dalen. En helden. Het Parool maakt zondag 13 januari bekend wie de Amsterdammer van het jaar is. Al is de lijst met nominatie’s behoorlijk beperkt. Wie missen we op deze lijst?

Hier ziet u de lijst met genomineerden en kunt u uw stem uitbrengen op de held van 020.  Maar we missen een paar bekende Amsterdammers. Zoals:

Frank de Boer

Maakte aan alle jongens uit Amsterdam met voetbal-ambities (dus alle jongens uit Amsterdam) duidelijk dat je gewoon moet luisteren naar de baas. Anders houdt je lekker de bank warm of speel je mee met de pupillen. Discipline is geen vies woord meer voor voetballende jochies op schoolpleintjes in Amsterdam. Dankzij Frank, die Ajax wéér kampioen wist te maken.

Badr Hari

Badr is een boef, want hij slaat zijn vriendin Estelle. Maar welke les trok Nederland uit het negeren van zijn horeca-verbod? Het is handig om te weten wat ‘horeca’ nou precies inhoudt, als je er niet meer mag komen. Taal doet er dus toe. Hari is gratis reclame voor taalonderwijs.

Mariëtte Hamer

Dit Kamerlid van de PvdA werd deze zomer voor gek verklaard toen ze beweerde dat de PvdA nog best wel eens de grootste kon worden. Bewees daarmee dat we niets aan Maurice de Hond hebben, maar ons moeten richten tot Hamer.

Theodor Holman

Schreef een hilarisch en geweldig toneelstuk over Breivik en Wilders. Werd vervolgens uitgekotst toen hij zei dat-ie zich kon vinden in het gedachtegoed van Breivik.

Danny de Munk

Miskend muzikaal talent én weldoener. Maakte aan langlopende ruzie’s een eind in ‘Zand erover’ op SBS6. Maar daar horen we niemand over. Idealisme in de praktijk, Danny de Munk doet het.