Oproep: nieuwe rubriek zoekt

02-01-2013 16:43

We kennen allemaal Thierry Baudet. Ewald Engelen komt veel in het nieuws en schrijft prachtige columns in De Groene Amsterdammer. Maar lezers van The Post Online laten zich geen rangordes van invloedrijke denkers en doeners voorschotelen. Bovendien, we breiden het Pantheon van denkers en doeners graag uit met onze eigen oogappels uit binnen- en buitenland. Daarvoor is er vanaf nu een nieuwe rubriek: Denkers & Helden. 

The Post Online, begonnen als debatsite voorbij het eigen gelijk, wil met de rubriek Denkers & Helden een onuitputtelijke bron vormen waarin ideeën en daden van denkers en doeners van over de hele wereld worden beschreven.

Wat gaan we doen? We dagen denkers en doeners uit om hun ideeën in ongewoon korte stukjes van zo’n vierhonderd woorden voor een groot publiek duidelijk te maken. Ze hoeven niet al in de bladen te staan, of een onderzoekscommissie te leiden. Dan worden ze maar beroemd. Heel simpel, op The Post Online, omdat het internet nog eens heel groot gaat worden. Na The Post Online zien we nieuwe gezichten vanzelf wel terug in Foreign Policy of Time.

Alles waar de denkers zelf al jaren op hebben zitten typen, is nu met één klik op je werk, of tijdens het soggen binnen handbereik. Ideevervalsing? Te kort? Te snel? Als je het interessant vindt, dan lees je gewoon door. Of je koopt eens een boek.

Je hoeft geen professor te zijn om in Denkers & Helden te komen. Denkers zijn zinloos zonder mensen die ideeën in de praktijk brengen. En ook bij doeners vind je boude stellingen, uitspraken en ideeën. Kom maar op met die straatcoach uit Rotterdam. Laat de bedenkers van de Vluchtkerk zelf eens uitleggen waarom ze voor burgerlijke ongehoorzaamheid zijn.

Stuur in!

De redactie van ThePost wil haar lezers die denkers en helden niet voorschotelen. We gaan goed luisteren naar ThePost lezers. Stuur op die denker! Leg uit wat hij of zij vindt, en vergeet het polemisch citaatje niet.

Wie heeft een beter idee dan het microkrediet? Wie weet er hoe je de euro af kunt schaffen? Wie heeft de oplossing voor ontwikkelingssamenwerking? We willen meer Thierry Baudets, meer Ronald van Raak, de nieuwe Aung San Suu Kyi, Fukuyama en Stiglitz. Of beter: iemand die die mannen en vrouwen eens goed de les leest. De nieuwe Nobelprijswinnaar staat eerst op ThePostOnline.nl.

Tweet je ideeën naar @WillemVanEwijk ,

Of mail naar [email protected].