Beste lied ooit (dat je misschien wel kent)

04-01-2013 14:30

Er zijn nummers die iedereen kent, obscure hipstermuziek en liedjes die je ooit (deels) hebt gehoord, maar niet precies weet welk lied het is. Daarom zoeken wij voor je uit welk lied je herkent, maar niet kent. Vandaag: Suicidal Toughts van Notorious B.I.G..

Suicidal Toughts ken je van de sample die is gebruikt in Going To Heaven With The Goodie-Goodies van Amin Edge: sinds deze herfst een redelijke hit in het technocircuit. De gesamplede zin ‘It don’t make sense, goin’ to heaven with the goodie-goodies’ moet een soort rebellie uitdrukken. Maar waarom slaat het nergens op om naar de hemel te gaan?

http://www.youtube.com/watch?v=Wcb5C-A_B-c

In Suicidal Thoughts legt Biggie (1972-1997) uit dat het in de hemel een vreselijk saaie bedoeling moet zijn. Gokken, een blowjob krijgen, overdag slapen en wapens leegknijpen: je kan het al snel op je buik schrijven met die strenge God in de buurt. Een zalig atheïstisch stuk poëzie:

“It don’t make sense, goin’ to heaven wit the goodie-goodies / Dressed in white, I like black Tims and black hoodies / God will probably have me on some real strict shit / No sleepin’ all day, no gettin’ my dick licked / Hangin’ with the goodie-goodies loungin’ in paradise / Fuck that shit, I wanna tote guns and shoot dice.”

Dus, sta je straks op die after en kan je nog een woord uitbrengen? Dan kan je nu uitleggen waarom het nergens op slaat om naar de hemel te gaan. Met al die goodie-goodies en strenge God.