Bladen

Doodsbedreiging doet Charlie Hebdo weinig

07-01-2013 08:07

Kijk uit vandaag op kantoor voor nieuwsjaarskussen. Hierbij gespreksstof om opdringerige types van je af te houden.

Oud-medewerker wil getuigen tegen Zorreguieta

De zaak Zorreguieta begint nu echt spannend te worden. Een oud-medewerker van het landbouwinstituur INTA, waar Zorreguieta baas was, wil getuigen dat er  een ‘angstklimaat’  heerste op het ministerie en een systeem van ‘zuivering.’ ‘Ik zag hoe twee bewapende militairen en de directeur binnenkwam op zoek naar mijn collega Carlos Costa. Ze namen hem mee en daarna is er niets meer iets van hem vernomen.

Charlie Hebdo hoofdredacteur niet bang voor moslimgeweld

Stéphane Charbonnier, de hoofdredacteur van het satirische Franse weekblad Charlie Hebdo, werd gedreigd met onthoofding nadat hij een spotprent van Mohammed liet afdrukken, maar merkt nu weinig van geweld. De redactie plaatste weer een plaatje in een pesterige Mohammed-bijlage, maar de reacties blijven uit. ‘De reacties zijn nuchterder’, zegt hij.  Maar hij waarschuwt ook: ‘Wij gaan ons niet aanpassen aan de regels van het land waar zij leven. Dat zou grotesk zijn.’

Van den Brom voor BeNEliga

Meningen komen en gaan afhankelijk van je positie in de maatschappij. John van den Brom, succes trainer bij ADO en daarna de gevierde jongen bij Anderlecht was altijd een tegenstander van de BeNeliga, maar ziet nu de voordelen in van een gezamenlijke competitie. `Ik ben wel nieuwsgierig hoe we het tegen de top van Nederland zouden doen. Het grote verschil tussen Belgen en Nederlanders is dat ploegen in België spelen om niet te verliezen. Onze cultuur is dat iedereen wil winnen.’

Cameron geeft kindertoeslag op

Rutte heeft geen kinderen, maar Cameron wel. En die hakt in eigen vlees. Hij kreeg jaarlijks 2500 pond aan kinderopvang-toeslag, maar die douceur is afgeschaft. Ook minister van Financiën Osborne ziet zijn bonus verdwijnen. Ze behoren tot de top 15 %  Britse veelverdieners en die moeten zich opofferen voor de rest. Vinden de twee kabinetsleden rechtvaardig.

3 j’s wordt 2 j’s en weer 3 j’s

De beste band uit de paling-sound fabriek is toch De 3 j”s. Dat worden er nu nog twee. Jaap de Witte, de 59-jarige zanger, moet stoppen vanwege een noodgedwongen een neurologische aandoening. Een opvolger is al gevonden, Jan de Witte (25), de zoon van.

Al Gore casht 100 miljoen

Lekker klassiek zuur stuk in De Volkskrant. Al Gore verdient 100 miljoen aan de verkoop van Current Tv, een avant-gardistische nieuwszender die bij 40 miljoen Amerikanen op de kabel te zien was, en dat mag kennelijk niet. Goed, d’r keken weinig mensen naar, dus sleet de ex-vicepresident het kanaal aan Al Jazeera. ‘Milieugoerroe wordt hypocriet door verkoop Current Tv aan Qatar’, citeert de Volkskrant de rechtse straathonden van Fox News. Kinderachtig jaloers gezwatel is het.  Current TV maakte vaak onthullende reportages, die zich onderscheiden van de laf-sentimentele eenheidsdrek op de andere zenders. (Volkskrant).

Hema verovert de wereld

Mooie documentaire, vanavond 20.25 uur, Nederland 2. Het oer-Hollandse HEMA wil de wereld veroveren, en een cameraploeg mocht de Stuyvesant-pogingen vastleggen van directeur Ronald van Zetten. De worst gaat alleen niet overal mee naar toe. Wel stroopwafels. Die probeert hij te slijten aan Chinezen.

Officier klaagt over Haren

Ex-officier van Justitie Henk Marquart Scholtz heeft een ingezonden brief geschreven waaruit de lokale krant Harener Weekblad citeert. De crimefighter stoort zich aan de manier waarop de gemeente omging met Project X . ‘De voorbereiding op en het optreden tijdens de avond van 21 september door het bevoegd gezag was ongenogezaam en amateuristisch.’ Hij dient een klacht in.

Mona Keijzer ageert tegen drie zoenen dwang

Heel goed, Mona Keijzer. Dat domme gelebber vandaag op kantoor is bloedirritant. Gelukkig Nieuwjaar, zeggen we, een handje of een luchtkusje volstaat. CDA Kamerlid Keijzer doet een pleidooi op Twitter.

Sylvie-vriendin gaat ook scheiden

We zeiden het al. De meisjes zijn het beu. Sylvie van der Vaart is van d’r man af, maar ook Sabia Boularouz, vriendin van Sylvie in Hamburg, heeft geen zin meer in het huwelijk met Oranje-speler Khalid Boularouz. Ook uit elkaar. Hamburg is de nieuwe centrum van neo-feminisme.