Binnenland

Vogelspin tussen Albert Heijn-artikelen

08-01-2013 12:33

Vandaag weer een lekkere knaller op de website van het Algemeen Dagblad: ‘Vogelspin duikt op in Albert Heijn’! Een levende vogelspin, om precies te zijn een “Brazilian Giant White Knee Tarantula” die “in een hoekje op de grond van de broodafdeling zat” in een Schevenings Albert Heijn-filiaal.

Paniek en gruwel natuurlijk, maar een dappere kruideniersbezoeker wist het dier levend en wel over te dragen aan de dierenambulance.

Waar het dier vandaan kwam? “Waarschijnlijk met de bananen meegekomen”, aldus een anonieme commentator in het AD-artikel. Maar, is dat wel zo waarschijnlijk?

Acanthoscurria

Spinnen- en reptielenexpert Sjef van Overdijk, verbonden aan het Tilburgse reptielenhuis Dierenpark de Oliemeulen, gelooft er helemaal niets van. “Het is zeer onwaarschijnlijk dat een Acanthoscurria levend met de bananen meekomt. Als je het mij vraagt is het gewoon een grapjas die een vogelspin loslaat om in de krant te komen.”

En dat vinden de liefhebbers en bezitters van huis- tuin- en keukenspinnen en repetielen dan weer minder leuk. “Zo krijgt de hobby van spinnen houden wel een erg slechte naam. De media nemen dit maar klakkeloos over”, aldus een gegriefde spinnenliefhebber op Facebook.

Het is maar dat u het weet: mocht u ooit een tarantula aantreffen tussen de magnetronmaaltijden en eenpersoonsmaaltijdsalades weet dan dat het een afgedankt huisdier van een spinnenliefhebber is.