Bladen

Albert Verlinde hekelt journalistieke integriteit NRC

09-01-2013 13:00

RTL-sterverslaggever Albert Verlinde is boos. Boos op Estelle Cruijff, boos op haar advocaat Nico Meijering en boos op NRC Handelsblad. Meijering insinueert namelijk in NRC Handelsblad dat de vorige advocaat van Estelle, Bram Moszkowicz, informatie aan RTL Boulevard heeft doorgespeeld. Verlinde, die zijn rol als objectieve journalist met hoge ethische normen serieus neemt, is woedend over deze aantijging. Hij overweegt een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek, omdat NRC geen hoor en wederhoor heeft gepleegd.

“Als er één ding is dat ik hier kan zeggen, dan is het wel dat als wij in de studio discussies hadden en we een onderwerp behandelden, over Estelle of over een client of wie dan ook, dat was omdat Bram nóóit wat wilde zeggen”, aldus een bijna hyperventilerende Verlinde, gisteren tijdens de uitzending van RTL Boulevard. “Zelfs in de uitzending zelf was vaak genoeg te zien dat Bram aangaf dat hij niks zou zeggen.” Hij briest verder: “En hoe durf je dan te suggereren dat wij aan Bram zouden vragen om zijn beroepsgeheim te breken, of dat Bram dat zou doen?”

Hoge lat
Het moge duidelijk zijn dat Verlinde zijn journalistieke en alom gerespecteerde human interest-programma RTL Boulevard maakt aan de hand van strenge ethische en morele kwaliteitseisen. Niet zo gek dus dat hij zijn collega-journalisten langs dezelfde lat legt. Verlinde was zo buiten zichzelf van woede dat hij roddelblad NRC woedend van zich af smeet.

Het is voorstelbaar dat u moeite heeft bovenstaand bericht te geloven, maar het is echt waar. Zie de uitzending van RTL Boulevard van gisteren.