Kunst

De Dakloze Lente (18)

09-01-2013 14:50

De hele avond bewaakte ik Marijke die zich verdronk in wijn en iedere man die haar een nieuw glas inschonk als beloning even aaide om zich vervolgens gewillig als danspartner van me weg te laten voeren. Ik heb wel gedronken, maar slechts wijn, en geen wodka, cola, bier en dropshot door elkaar. Bovendien heb ik geen marihuana gerookt. Ik staar Marijke aan, die tegen me opspringt en haar koude armen om mijn nek slaat. “Beso.” Grinnikt ze. “Geef me een kusje.” En ik pak haar bij het achterhoofd, duw haar mond naar de mijne en zoen een paar seconden met volle lippen. Marijke grinnikt en stompt me met twee vuistjes zachtjes in mijn buik.

Dan draait ze zich van me af en rent door de deur naar buiten. Nog net weet ik te voorkomen dat ze met haar gezicht tegen de vloer valt. Met twee handen grijp ik haar bij haar buik en breek zo haar val. Nu zijn het slechts haar knieën die pijn doen. Gelukkig maar. Het deert Marijke niet, ze grinnikt nog harder dan daarnet en zegt dat ik de allerliefste ben. Dat scheelt, denk ik cynisch. Na de poker wedstrijd aan het begin van de avond leek het alsof ze me het liefst zou willen inruilen voor het maakt niet uit welke van de vele grote bebaarde mannen in de feestzaal. En wie weet heeft ze dat ook gedaan. Die avond fladderde ze niet alleen door de feestzaal, maar door de hele studentenflat. Ze is in ieder geval met Lucas en Antoine naar boven gegaan om drank te halen. Zou ze niet met een van hen seks hebben gehad?  Niet dat ze minder van mij hield, maar gewoon omdat het aantrekkelijke mannen zijn, ze een leuke avond met elkaar hadden en omdat Marijke zich wilde overgeven aan de vrijheid. Dat deed ze altijd. Zo was ze.

En uiteraard was ik die avond niet bijzonder interessant voor haar. Heel anders dan de avonden in het café Culture Rapide dronk ik matig. Ik kon de drank simpelweg niet meer verdragen na de vermoeiende dagen op straat. Na mijn eerste glas Merlot werd ik bevangen door een acute misselijkheid. Vanaf het moment dat Marijke die middag in mijn kruis greep liep ik rond met verontrustende vlinders in mijn buik. Het was of haar geilheid me alarmeerde. Waar kwam deze zo plotseling vandaan? Het kon toch niet zo zijn dat ze door het ophouden van de menstruatie ineens werd bevangen door een plotseling verlangen naar seks? Dit zou niet tegennatuurlijk zijn, maar wel uitzonderlijk, ze had dit bij eerdere menstruaties nooit laten zien. Het meest verontrustte me dat ze de afgelopen anderhalve week, al voordat haar menstruatie inzette, geen enkele behoefte aan seks had getoond. Het paste niet bij haar hitsige karakter. Zou ze haar driften op andere mannen botvieren?

Marijke had het liefst dat allen met haar meevlogen op de wolk van euforie die de drank bij haar veroorzaakte. Dezelfde wolk zou de volgende ochtend als een niet te verdrijven kater haar hoofd vertroebelen. Maar dat was van latere zorg. Wat nu telde was dat ik niet met haar meedronk, en dat maakte me tot spelbreker.

Dit is de achttiende aflevering van De Dakloze Lente, een feuilleton dat iedere woensdag en zondag op The Post Online verschijnt. Volg het feuilleton De Dakloze Lente op facebook, en op twitter.