Bladen

Ajax en PSV spelers ´schokkend´ verwend

14-01-2013 08:04

Het is koud, er is smog in Beijing en iedereen vindt iets van de speech van Jodie Foster. Het ochtendnieuws volgens The Postonline.

Allemaal Keynesiaan

Nou, het taboe is doorbroken. Iets meer uitgeven om de economie te redden is niet onverantwoordelijk, maar juist goed. VVD-leider Bolkestein, toch niet echt een linkse meneer, is er ook voor, en in de Volkskrant kunnen we vandaag lezen dat je de salarissen niet te veel moet korten.

Smog in Beijing naar record

In de Westerse wereld is de lucht steeds beter, maar hier is er crisis. In China boomt de economie en kun je in Beijing nauwelijks meer naar buiten vanwege de smog. Blijf binnen is het devies, de uitstoot 30 tot 45 keer het normale percentage.

Timberlake’s nieuwe single gekraakt

Perez Hilton, het entertainment-zuurtje, vindt het niks. ‘A bit anti-climatic, no??? What a letdown! Dick In A Box was a better song!’ Het is het vernietigende oordeel over de nieuwe single van Justin Timberlake. Bij Perez is ie te horen. Perez overdrijft, want zó slecht is het ook weer niet. Je moet hem twee keer luisteren, dan hoor je het raffinement.

Colin Powell ageert tegen ‘intolerante’ Republikeinen

Oud-generaal Powell is nog steeds Republikein, maar hoe lang nog. In Meet The Press ageert hij tegen het impliciete racisme in de partij. Powell merkt op dat er door sommige delen van de partij een ‘zwarte ader van intolerantie’ stroomt . Wat hij daarmee bedoelde, vroeg de interviewer. “What do I mean by that?’, zei hij een beetje bitter. ‘What I mean by that is they still sort of look down on minorities.’ Pats, dit wordt een rel.

Lara Rense heeft nieuw dubbel espressoapparaat

Radio 1 presentator Lara Rense staat elke dag iets vroeger op dan de ochtendploeg van The PostOnline. Vandaag had ze het koud, maar ze heeft wel een nieuw dubbelespresso-automaat. Daar mag Lara namelijk graag over tweeten. Dubbele espresso’s in een donkere ochtend. Bijna poëzie.

Oeps. Tarantino zegt ‘nigger’

In Amerika is het roepen van het woord ‘nigger’ zeer politiek incorrect. Quentin Tarantino heeft het woord gebezigd, wel in een logisch verband, maar toch. Hij moest uitleg geven over het gebruik van het omstreden N-word in zijn film Django Unchained, een film over de slavernij. Toen het woord viel, tijdens een persconferentie, viel het stil en zei iemand: ‘Oh boy.’

Kuikentje Piep nieuwe GangnamStyle

Hij staat hier in Nederland nu ook op 1, nadat het bizar irritante nummer elders in Europa al een hit werd. Op You Tube inmiddels goed voor 2,9 miljoen hits: Kuikentje Piep.Voor de vakantiegangers in Italië is het een aha-erlebnis. Italië-gangers hoorden de afgelopen zomer Il Pucino Pio al langs het strand piepen. Marketingjongens zijn aan het calculeren. Dit zou wel eens een Gangnam Style. 2.0 kunnen worden.

Bret Easton Ellis maakt Jodie Foster kapot

Bret Easton Ellis is de sophisticated variant van Perez Hilton. Maar niet minder vals. BEE is de hypocrisie-meter van Hollywood. Huichelachtig haat hij. Dus, als Jodie Foster een ‘Lifetime-achiement in ontvangst neemt tijdens de Golden Globes, en dan vraagt om ‘public privacy’ , maar ondertussen wel zinspeelt op haar lesbische geaardheid, moet hij alweer braken. Of was ze dronken?

Do presenteert Next Poptalent

Do gaat samen met Yes-R het programma The Next Poptalent presenteren. Heel goed, we hadden nog een vraagje: hoe staat met haar eigen next pop album? Dat werd twee jaar geleden al aangekondigd.

‘Ajax en PSV minachten hoofdsponsors’

Het geklaag van PSV en Ajax spelers over de hoge temperaturen, slechte velden en inferieure hotels tijdens de buitenlandtrips naar respectievelijk Thailand en Brazilië ergert Valentijn Driessen, sportverslaggever van De Telegraaf. ‘Ronduit schokkend’, schrijft hij. Aegon en Philips, die de reisjes betaalden om zichtbaarheid te kweken in deze opkomende economieën, zouden volgens Driessen ‘mooi klaar zijn met de onderhuidse afkeer’ van Brazilië en Thailand.