Buitenland

America, land of the free and home of the brave

14-01-2013 16:24

In het ‘vrije’ westen worden mensen niet opgesloten wegens hun politieke overtuiging. Dit is een geruststellende gedachte maar in de VS helaas ook een leugen. Anarchisten zijn namelijk vervelend slooptuig volgens de Amerikaanse overheid. Daarom worden drie mensen voor een grand jury gedaagd. Leah Plante zag haar vrienden Matt Duran en Katherine Olejnik worden opgepakt door de Joint Terrorism Task Force.

Alle boeken, artikelen en computers werden in beslag genomen. Het doet denken aan de dystopia van Orwell. De drie weigeren allemaal om voor de grand jury te getuigen vanuit hun politieke overtuiging.

Eenzame opsluiting

Hen is vandalisme tijdens May Day in Seattle ten laste gelegd maar na het gebruiken van de Amerikaanse WOB kwam Leah er achter dat het onderzoek naar hun ‘misdragingen’ al twee maanden voor 1 mei gestart waren. Dat is toch vrij opmerkelijk. Insider knowledge waarschijnlijk. Leah is nu op vrije voeten maar Matt en Katherine zitten opgesloten in een isoleercel omdat ze niet willen meewerken aan de grand gury. Zij zeggen dat dit proces politiek gemotiveerd is en dus niet zullen meewerken. Ook al betekend dat eenzame opsluiting.

Hiermee lijkt de tijd van McCarthy te herleven. De Occupy-beweging die vooral door anarchisten is opgericht en georganiseerd is een zwerende splinter in het oog van Corporate America. En wie de corporaties boos maakt krijgt met de FED’s te maken. Het moet verdomme eens afgelopen zijn met dat verlangen naar directe democratie! Laten we wel wezen dat is lang niet zo winstgevend als het huidige corporatistische systeem. Nee gewoon oppakken die handel. Schop of schiet ze neer als het nodig is. Een marinier wordt voor zijn kop geschoten? Het is zijn verdiende loon, landverrader.

Leah lijdt nu aan PTSS want ze vreest nog steeds om op elk moment te worden opgepakt. Tja Obama, hope and change? My ass!