Weten & Tech

De vrouwen van John McAfee

14-01-2013 13:01

Antivirus-miljonair John McAfee kleurt weer een nieuwe pagina van zijn excentrieke leven een beetje verder in. Dat hij in Belize zijn leven deelde met verschillende vrouwen was al langer bekend, maar McAfee neemt nu ook nog eens uitgebreid de moeite er een aantal aan ons voor te stellen. McAfee is inmiddels via Guatemala weer in de Verenigde Staten aangekomen waar hij, volgens de laatste verhalen, nu aan een graphic novel over zijn leven werkt.

Opmerkelijk levensverhaal misschien verfilmd

Naast een beeldverhaal wordt er intussen ook gesproken over een film naar het leven van de man die van prominent antivirus fenomeen veranderde in een doldwaze excentrieke miljonair, op de vlucht voor de autoriteiten van Belize. Het Midden-Amerikaanse land wil McAfee graag aan de tand voelen over de moord op zijn buurman, ook een Amerikaanse expat. Nadat hij lang een leven als een figuur uit een Bond-film in het land had geleid, werd het hem toch te heet onder de voeten. John McAfee vluchtte vervolgens naar Guatemala, met behulp van enkele slinkse en bizarre trucs, waar hij kwam vast te zitten en uiteindelijk naar Amerika werd uitgezet. Ondertussen wist McAfee de wereld ook nog eens op de hoogte te houden van zijn avonturen door lekker door te bloggen over de voorvallen.

De vrouwen van McAfee

Of het nu is om zijn eigen blog-honger te stillen, of om zijn leven net zo lang onder de aandacht te blijven brengen tot die graphic novel er is; een aantal vrouwen uit het leven van McAfee moesten volgens de man zelf nog even extra in het zonnetje worden gezet. Een zevental dames wordt aan ons voorgesteld, waarbij McAfee elk van de fotocollages voorziet van een archaïsch aandoende omschrijving. De omschrijvingen lezen als een reisverslag uit vervlogen tijden. Een ontdekkingsreiziger die de lokale bevolking waarmee hij samenleeft probeert te duiden voor de enthousiaste lezer in het vaderland. Zo schrijft hij over ‘Sam’:

She got along with all of the girls and her superior intelligence and quick wit usually allowed her to anticipate problems and head them off before we reached the danger point.

Het is moeilijk een indruk te krijgen hoe de relatie tot deze vrouwen echt in elkaar steekt, maar McAfee lijkt in ieder geval wel goed zorg te hebben gedragen voor de toekomst van deze zeven vrouwen. Op bezorgde reacties van lezers weet hij te melden dat ze het allen goed maken en er nog twee wachten op een visum. Foto’s van de jongedames met wie McAfee zijn tijd op Belize doorbracht vindt u op zijn eigen blog, het is nu waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat John McAfee weer een nieuw kleurrijk hoofdstuk aan zijn levensverhaal kan toevoegen.

(Foto: John McAfee na zijn arrestatie door de politie van Guatemala)