Kinderfeestjesbedrijf achter macabere grap

14-01-2013 13:39

Een kinderfeestjesbedrijf uit het Gelderse Aalten blijkt de kwade genius achter het moordspel waar studentikoos Nederland afgelopen dagen door werd opgeschrikt. De Facebookaccounts van Debby Zuiddam en Bruno Noordervelt, de zogenaamde initiatiefnemers van de macabere studentengrap die gisteren een verklaring aflegden, zijn nep. Dat blijkt uit onderzoek van ThePostOnline.

De eigenaar van het bedrijf, Hexos, is Carla Reezigt, die de domeinnaam helproos-annevinden.nl registreerde op 9 januari 2013 (mirror) (via). Het bedrijf organiseert kinderfeestjes waarbij de kinderen een misdaad in eigen omgeving oplossen. De doelgroep verbreden? Publiciteitsstunt? De telefoniste van Hexos zegt niets te weten van de actie en kan ons, zegt ze, ook niet doorverbinden met Reezigt of stagiaire bij Hexos Karin Heinen, student Technische Informatica aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Als we Karin bellen wil ook zij geen commentaar geven.

Pervasive game

Volgens de website helproos-annevinden.nl ging het om een experiment, een pervasive game die deels online en deels in het echte leven afspeelde. Rond 11 uur vandaag verscheen op diezelfde website een bericht waarin de makers ineens afstand deden van het haar en de nagels. Voor de rouwkaarten en fragmenten zijn ze wel verantwoordelijk.

Verschillende huizen in Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Enschede ontvingen afgelopen weken rouwkaarten voor Roos-Anne Bol in de brievenbus. De studente zou sinds 12-12-12 vermist zijn. Ook werden er DVD’s met een vreemd filmpje en geluidsfragmenten bezorgd.

Een overzicht staat op NOS op 3.