Buitenland

NRA lanceert schietspelletje voor Iphone

15-01-2013 17:16

 

De National Rifle Association(NRA), de Amerikaanse wapenlobby, heeft een videospelletje op de markt gebracht voor Iphone en Ipad. Het spelletje komt precies een maand na de schietpartij in het Amerikaanse Newtown, waar 20 kinderen om het leven kwamen. Het spel is een zogeheten “first-person shooter game” waarbij op schietschijven wordt geschoten. Het spel is goedgekeurd voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder en kan gratis gedownload worden op Iphone en Ipad.

De vice-president van de NRA, Wayne LaPierre, haalde na de gebeurtenissen in Newtown – en het hierna opgelaaide debat omtrent wapenbezit – fel uit naar videospelletjes. Hij zei dat “Wapens geen mensen doden. Videospelletjes, de media en Obama’s begroting doden mensen.”

De NRA noemt het spel Practice Range in de Appstore een “3d schietspel” dat veilig en verantwoordelijk wapengebruik promoot. Dit gebeurt door middel van ‘leuke en realistische simulaties’, waardoor je de meest ‘autentieke schietervaring’ ervaart.

Tussen het schieten door krijg je af en toe tips door van de NRA, zoals “Gun safety tip #1”, die je vertelt dat je wapens “altijd op een veilige omgeving moet richten”. Of “Gun safety tip #2”, die de gebruiker vertelt dat je vooral pas de trekker moet overhalen wanneer je echt klaar bent om te schieten. Wanneer je een tip hebt gekregen van de NRA kun je twee dingen doen: “meer leren” over handige tips en wapenfeitjes, of een tweede optie: “Start shooting!”