Binnenland

Sneeuw gevallen in Nederland: thuisblijfadvies ANWB

15-01-2013 08:30

Omdat het vannacht in de meeste delen van Nederland enkele centimeters heeft gesneeuwd, ligt het moderne en hoogtechnische Nederland (een van de rijkste en welvarendste landen ter wereld anno 2013) volkomen plat. De ANWB adviseert reizigers thuis te blijven, de NS had uit voorzorg al minder treinen ingezet zodat de rest van de treinen makkelijker niet kan rijden, Rijkswaterstaat heeft alle strooiwagens gemobiliseerd maar slaagt er uiteraard niet in de wegen sneeuwvrij te houden, trams staan stil en wie toch in de auto stapt moet rekenen op blikschade galore.

Verder is het natuurlijk file, file, file, file en file.

De ANWB spreekt nu al van de ‘langste spits ooit’. Om 08:30 uur stond er al 1000 kilometer file.

Beste manier van vervoer is momenteel het vliegtuig want Schiphol weet de boel redelijk te managen, op een klein aantal geannuleerde en vertraagde vluchten na.

Het kan tot morgenochtend blijven sneeuwen maar daarna gaat het waarschijnlijk hard vriezen waardoor het winterse landschap verandert in een strakke ijsbaan. Ook morgen kunt u dus het beste tele-thuis-werken.

Gaat u toch de weg op, neemt u dan het door het KNMI aangeraden Code Oranje-pakket mee: een sporttas met daarin: dekens, zaklamp, kaarsen, lucifers, water, een AK-47, condooms, sneeuwschuiver, bunzenbrander, ninjakleding, zakmes, fiets met houten banden en een kortegolfradio. Wie in Nederland strandt loopt namelijk al gauw het risico zeker 10 meter van de bewoonde wereld te geraken en dat is levensgevaarlijk bij 8 centimeter sneeuw.