Binnenland

Verkeersinfarct treft Den Haag

15-01-2013 10:16

Nu Nederland is getroffen door De Grote Sneeuwramp van 2013 beginnen de eerste verhalen over zwaar leed binnen te druppelen. Zo is Den Haag (het bestuurlijke hart van Nederland) volkomen van de buitenwereld afgesloten en qua infrastructuurniveau teruggezakt naar de zesde eeuw na Christus.

Vooral het wegverkeer in Den Haag is in een nachtmerrie terecht gekomen. Volgens de politie staat alles in Den Haag ‘muurvast’.

Hierdoor lukt het ook de taxi’s niet meer om bij hun standplaats te komen, terwijl er juist vandaag extra veel klanten zijn omdat ook de treinen nauwelijks rijden de NS preventief het beschikbare materieel tot nihil heeft teruggeschroefd.

In Den Haag kan een aankomend taxipassagier daarom gerust anderhalf uur in de kou staan wachten tot er een taxi verschijnt. In Rotterdam moet zeker een uur op een taxi worden gewacht.

Amsterdam heeft door de sneeuw te kampen met een huisvuilophaalprobleem. Omdat de bruggetjes in het centrum te glad zijn, kunnen de vuilniswagens de bruggetjes niet meer over.