Bladen

Baarden moeten eraf in Mali

16-01-2013 08:45

Minister Timmermans redt de wereld met zijn perfecte Frans. Uitschrijven uit de Rooms Katholieke wordt makkelijker, Elton John wordt wéér vader en ijs in Noordlaren grenst aan perfectie. Dit is het Postonline-ochtendgebed.

Groei wereldeconomie in slow-motion.

Oeps, dat gaat niet goed. De groei van de wereldeconomie zal dit jaar niet uitkomen boven 2,4%, een tikkie beter dan vorig jaar. Die groei zal bovendien vooral plaatsvinden in ontwikkelingslanden en China. In Europa staan we stil.

Vijftigplussers slachtoffer bij datingsites

Het programma Rambam toonde al eens aan hoe cynische cyberboefjes met nep-profielen mensen naar datingssites lokken. Treurige business is het: geld verdienen aan desperate romantici. Onderzoekers hebben nu het grote plaatje achterhaald. Meer dan 8 miljoen euro wordt er mee verdiend, en vooral wanhopige vijftigers trappen in de flauwekul.

RK-kerk maakt uitschrijven makkelijker

Mooi bericht in het stijf-gristelijke Nederlands Dagblad. Het wordt makkelijker om je uit te schrijven bij die verderfelijke kerk van Rome.

Verraadt Armstrong wielerbaas Hein Verbruggen?

Hoe redt Armstrong zich uit de schorsingshel? Door te verklaren dat internationale wielerbestuurders weet hadden van zijn doping. Dat is de lijn waarlangs hij zijn verdediging voert. Grote vraag: lapt hij Hein Verbruggen, de aalgladde Nederlandse regent bij de internationale wielerunie, erbij? Armstrong en Verbruggen wilde de organisatie van De Tour ooit samen overnemen.

Elton John (65) wordt weer vader.

Alles moet maar kunnen. Elton John wordt voor de tweede keer vader. Een vrouw beviel van een zoon die is verwerkt uit zaad van Elton John. Het jongetje heet Elijah en is het broertje van Zachary. Elton voedt de jongetjes op samen met zijn vriend David Furnish.

Noordlarens ijs is beter dan in Thialf

Het is bijna wetenschap. Hoe leg je een ijsvloer aan? In Noordlaren hebben ze Jan Geert Veldman en die legt uit hoe dat moet: ‘We hebben water uit een diepte van 150 meter gepompt dat is veel schoner dan oppervlaktewater. We hebben er witte kleurstof aan toegevoegd. Dat lijkt veel professioneler. Bovendien trekt wit ijs veel minder warmte van de zon aan dan zwart ijs.’

Woods doet skikoningin Lindsey Vonn.

Smeulverhaal in Bild. Tiger Woods heeft gedatet met Lindsey Vonn. Het knappe Amerikaanse skiblondje die – als ze niet door de sneeuw glijdt – graag mag poseren in bikini voor Sports Illustrated.

Hiddema beboet voor ‘beledigen.

Leuke man. Theo Hiddema. Zegt wat-ie vindt, ook als je dat niet moet doen. Hiddema maakte een voormalige cliënt bij Pauw & Witteman uit voor ‘addergebroed’ en een ‘onbetrouwbaar sujet.’ Dat mocht niet en later herhaalde hij dat nog een keer. Nu moet hij een boete betalen van 10.000 euro.

ABN mag SNS niet helpen.

Brussel zegt ‘nee’ tegen de hulpoperatie die ABN wil starten om SNS te redden. Mag niet. ABN is al in overheidshanden, en dat is niet eerlijk, want zou wel eens kunnen leiden tot staatsmonopolisme.

Baarden moeten eraf in Mali

Frans Timmermans is de likkerige schoothond van de Franse president Hollande. De minister van Buitenlandse Zaken biedt steun aan Mali aan, en wacht alle Parijse verzoeken af. Kom maar, kom maar. Timmermans spreekt Malí uit alsof hij net een cursus Frans heeft gevolgd. Hij zegt niet Maaaaaaaaaaaali, zoals iedereen, maar Màlli. Voor het echte nieuws moet u naar TPO-correspondent Yvonne Gerner. Zij blogt en meldt dat medewerkers op haar boerderij hun baard afscheren. Op verzoek van militairen, aangezien de soldaten willen voorkomen dat  ze mannen oppakken die door kúnnen gaan voor rebellerende Jihadist.