Voetbal

Josep Guardiola aan de slag bij Bayern

16-01-2013 17:10

Josep Guardiola gaat volgend seizoen als hoofdtrainer bij Bayern München aan de slag. De Spanjaard is de opvolger van Jupp Heynckes, die de recordkampioen van Duitsland heeft laten weten dat hij zijn contract niet gaat verlengen. Heynckes stopt als trainer. Dat heeft Bayern München woensdag bevestigd op de website van de club.

De Spanjaard gaat in Duitsland een contract aan voor drie seizoenen. Eind vorig seizoen nam Guardiola afscheid van FC Barcelona, waar hij behoorlijk succesvol was. In totaal won hij met Barcelona 14 titels: tweemaal de wereldbeker en Champions League. Hij mocht ook twee keer de Europese Supercup vieren, net als vier Spaanse landstitels.

Bayern München staat bekend als de meest gezonde topclub in Europa en Guardiola is een trainer die bekend staat om het inpassen van jeugdspelers. Een combinatie die goed bij elkaar lijkt te passen. De afgelopen maanden werd de vrijdag 42 wordende Spanjaard met tal van clubs in verband gebracht. Manchester City en Chelsea hengelden naar zijn diensten, maar ook AC Milan en Inter leken in de markt.

Uiteindelijk is het dus Beieren geworden. We kunnen niet wachten op Guardiola met een grote pul bier tijdens de Oktoberfesten…