Leven

Chique voor iedereen

17-01-2013 13:30

De ‘Night Glows‘ collectie van Swatch is speciaal ontworpen voor de mensen die van chique modefeestje naar idem gaan, lijkt het wel. Toch doet de serie, bestaande uit zes variaties op de Irony-horloges, het in elke situatie goed. De drie modellen zijn verkrijgbaar in roze-goud en geel-goud en vallen eigenlijk te categoriseren van minimalistisch tot zeer uitgebreid.

Een lang bandje
Mij is het derde exemplaar van links toegestuurd, de zogenaamde ‘Dreamnight Rose’ – een sophisticated en chique model, aldus het verkooppraatje, en dat is het zeker. Het eerste wat opviel toen de postbode met het (kleine!) doosje voor de deur stond was de lengte van het bandje: Verbaasd concludeerde ik dat mijn pols toch zeker niet zó breed was. De begeleidende brief legde mij uit dat ik ‘even’ naar een Swatch-store in Utrecht of Amsterdam moest om de band te laten vermaken. Geheel kosteloos, dat wel, maar beide steden liggen hier niet bepaald om de hoek. Gelukkig wist de plaatselijke juwelier de klus voor zeven euro ook te klaren.

Controlfreak
De tweede uitdaging was het zetten van de wijzers. Met twee secondewijzers (één in het gewone uurwerk en één in het kleine onderaan) komt de controlfreak in mij los en begin ik neurotisch aan de taak om ze gelijk te zetten: Ze moeten op precies hetzelfde moment bewegen en, natuurlijk, op dezelfde seconde staan. Helaas is het tot nu toe nog niet gelukt.

Vintage-honger
Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. De kleur, hoewel niet zo krachtig als op de foto, past vrijwel bij alles. Donkerpaars, navy-blauw, oudroze, ga maar door. Daarnaast is het, ondanks sommige ‘mannelijke’ kenmerken, door de kleur en ingelegde steentjes een heel vrouwelijk horloge. Een ander pluspunt is dat de drie kleine uurwerken op LPs lijken: Mijn vintage-honger is gestild.

Eindoordeel
Al met al is het echt een geweldig horloge: Het bandje past inmiddels prima om mijn pols en die twee wijzertjes krijg ik nog wel eens gelijk als de NS weer eens vertraging heeft (Het scheelt dat tijd voor hun niets uitmaakt.) Van een Swatch-horloge valt te verwachten dat het lang meegaat en de kleur is fantastisch; en uiteindelijk hoef ik nooit meer te vergeten wanneer ik proefwerkweek heb omdat ik met elke blik op het horloge geconfronteerd wordt met de datum.