Het beste van de Leidse Jazzweek 2013

18-01-2013 14:00

Jazzstad Leiden organiseert dit jaar voor de 34e keer de Leidse Jazzweek. Het koper is warm geblazen, de bass is gestemd en de gouden keeltjes zijn gesmeerd. Vanavond barst het jazzspektakel weer los. ThePostOnline zet alvast vier kneiters op een rijtje die je niet mag missen. Het hele programma vind je hier.

20 januari, Shirma Rouse zingt Aretha Franklin
In Stadsgehoorzaal Leiden, 20.15 – 23.00

Shirma is ook daadwerkelijk een soort jonge versie van Aretha. Dijk van een stem die je sowieso kippenvel bezorgt. Daarbij zijn de shows van Shirma ook het bezoeken waard vanwege haar grote gevoel van humor. Naast muziek weet Shirma altijd wel wat leuks te zeggen. Aretha is inmiddels 70, een prachtige gelegenheid voor Shirma’s grandioze eerbetoon.

22 januari, Licks & Brains (met Vlijmscherp)
In Scheltema, 20.00 – 23.00

Enorme bigband met een verzameling topmuzikanten. Onder leiding van Rolf Delfos speelt deze band met verscheidene artiesten. Klinkt altijd top. Dit keer speelt de bigband met Vlijmscherp, een hiphop-formatie. Rappers Nick en Guss, Marv en DJ Djo staan samen met producer Joost de Glopper garant voor Hip-hop uit de eerste categorie.

24 januari, Kroegentocht
Door heel Leiden

Zowel met een goed glas whisky en een dikke sigaar als met een cola’tje heel fijn. En ach, wij zijn eigenlijk gewoon liefhebber van kroegen an sich. Ruim 40 kroegen in Leiden doen mee aan de kroegentocht. Onze favoriete kroegen in Leiden zijn de Twee Spieghels en Bad Habits. Alle kroegen die 24 januari meedoen met de kroegentocht vind je hier.

26 januari, Bart Wirtz Quartet
In De Twee Spieghels, 21.00 – 23.30

Veelzijdige, jonge saxofonist uit Leiden. Studeerde cum laude af op het conservatorium, en trok naar New York om les te hebben van grootheden Gary Bartz, Dick Oats en Steve Wilson. In 2011 kwam zijn album iDreamer uit, waar hij met onder andere trompettist Nicholas Payton op speelt. Genoeg, de toegang is gratis, dus gaat dat zien.