Bladen

Schokkend: Aaf had ‘omgekeerde anorexia’

20-01-2013 13:05

Straks Ajax-Feijenoord, en die kranten heeft u niet gelezen? Geen nood. Dit is de best off van het weekend.

Rabo ging aan de dope om te winnen.

Beste verhaal van het weekend staat in NRC, en is geschreven door ex-renner Thijs Zonneveld. De oud-coureur doorbrak de omèrta en liet een handvol Rabo-renners bekennen dat ze van epo hebben gesnoept. De redenen zijn te banaal voor woorden. Geld, de zorg voor een gezin, en eergevoel na een vernederend slecht voorseizoen. (NRC Handelsblad)

Van den Heuvel moet naar cabaret van Albert

U kent Laus Steenbeeke ook niet? Geeft niks. John van den Heuvel moest ook passen op de vraag wie zij/hij was. Toen bleek dat Steenbeeke een speler is uit ‘HEMA, de musical’, maakte hij snel een grap. ‘Leuk, ik ga ook wel eens naar een musical, moet van Albert. Haha.’  (Het Parool, papier)

Frankrijk doet stoer in Mali.

Mon Dieu. De Fransen laat hun Gaullistische spierballen rollen in Mali. Precies, zoals je dat gewend bent. Hard brullen, veel laf geweld en dan straks piepend naar de wereldgemeenschap terugkruipen als het mis gaat. Deden ze in Vietnam, in Libanon. New York Times schrijft het allemaal veel diplomatieker op, maar zeggen hetzelfde. De Franse militaire egotripperij eindigt altijd in gehuil en zinloos bloedvergieten.

Pamela Anderson goed voor 14.000 extra kijkers.

Pamela Anderson is bezig met een mondiale ijstour. Een paar weken geleden deed de voormalige Baywatch bikiniheldin de Britse sterrenijsshow aan. Na een aflevering vloog ze eruit en cashte ze 50.000 pond. Gisteren-avond zwierde Pammie over het ijs bij SBS Sterren dansen op het IJs. 631 duizend kijkers keken. Vorige week waren dat er 617 duizend. Dat viel dus tegen, of zou het komen dat Anderson misschien een beetje over the hill is…

Wat trek je aan naar Obama-inauguratie?

The Postonline is aanwezig bij de inauguratie van Obama, met onze eigen Bertine Moenaff. Ze is al dagen door haar klerenkast aan het struinen, net als de rest van Amerika.

Bony-bonus uitgewerkt.

In Ivoorkust spelen Afrikaanse voetballers om de Afrika-cup. Vitesse’s topschutter Wilfred Bony doet ook mee. Hij was niet in de vrieskou om zijn ploeg bij te staan. Vitesse werd met 4-1 weggetikt door het fitogende AZ. De Alkmaarders gaan de tweede helft aan een inhaalrace beginnen.  Let maar op!

KIM Dotcom slaat terug.

De Duitse internetpiraat Kim Schmidt slaat terug. Nadat de FBI zijn Mega-upload uit de lucht haalde en een hem arresteerde, herhaalt hij het kunstje, maar iets slimmer. Met Mega-online biedt hij opnieuw een downloadprogramma aan, maar laat hij de gebruikers tekenen dat zij verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen van het materiaal. FBI krijgt het druk.

‘Handen af van Jeroen.’

Volkskrant-columnist Martin Sommer is fan van Jeroen Dijsselbloem, omdat hij tegen de  linkse partijlijn van de PvdA wel Cito-toesten eiste in Amsterdam-West, dat hij tegen pornoficatie op de tv is, en drang en dwang eist bij sommige misstanden. Zijn denktrant: een rechtse PvdA-er is altijd beter dan een Fransman met een Elysée-bril.  De gedachte dat de beste Europese kandidaat in Brussel zijn werk moet doen kwam in zijn betoogtrant helaas niet voor.

Michael J Fox’ zoon mag niet daten met Taylor Swift.

Altijd al leuke man geweest. Michael J. Fox. Held uit Family Ties. Hij heeft liever niet dat zijn zoon date met aanstelzangers Taylor Swift. Reden: Taylor maakt over al haar  ex-en namelijk een liedje.

Cultureel correct Nederland filosofeert over afvallen.

Rijdt de provincie in en alle vrouwen praten over afvallen. Hoor je nóóit iemand over, want is dull. Maar als je de kranten dit weekend opensloeg was er veel weegschaalpraat. Aaf mocht twee spreads lang orakelen dat ze drie keer per week hardloopt (dat doen we allemaal, maar goed), en dat ze nu niet meer 78 kilo, maar 65 kilo weegt.

De Volkskrant stukjestikker had ´omgekeerde anorexia´. Ze vond zichzelf dun. Wij hadden haar graag van haar fysieke roze wolk willen helpen, maar je denkt ook: zoek het lekker zelf uit met je zwembanden op je bakfiets.

Ook Annet Malherbe vertelde nog een keer het verhaal dat ze 40 kilo lichter werd. Aan interviewer Gijs Groenteman, de vriend van Aaf. Ja, Gijs, ook gij moet iets doen aan die buik. Ach, wat, dát verhaal lezen we over een half jaar wel weer ergens in een cultureel correct ego-stuk.