Politiek

VVD-Kamerlid begint beschavingsoffensief(je)

22-01-2013 13:31

De Eerste wet van Lucas: 90 procent van de reaguurders is debiel. Deze internetwet jaren geleden bedacht door Bert Brussen doet nog steeds opgeld. Daar kwam ook VVD-Kamerlid en columnist Erik Ziengs achter. “Wie is dat in hemelsnaam nu weer? Brengt die de post rond in de Tweede Kamerfractie van de VVD?”

Ziengs is ‘uw liberale Drent in het parlement’ en tevens columnist bij opinieweblog de Dagelijkse Standaard.  Wellicht geïnspireerd door het ‘beschavingsoffensief‘ van Hans Spekman besloot de liberaal zijn eigen publiek aan te spreken op haar gedrag.

‘Schimmige types’

Over ‘zijn’ onbehouwen reaguurders schreef Ziengs maandag: “Het lijken me geen plezierige mensen. Eerder schimmige types, notoire zwartkijkers. Zuurpruimen en hypochonders. Ze leveren zelden stof tot nadenken, laat staan discussie. Het is niks, het was niks en het wordt niks.” Dat is de kat spek op het spek binden natuurlijk. De teller van hatelijke reacties staat inmiddels op 150.

Of dit de juiste manier is om je electoraat aan te spreken is nog maar de vraag. Het verklaart wellicht ook deze vacature bij de VVD-fractie. Belangrijker: wat is uw favoriete belediging onder Ziengs’ column?