Voetbal

Wesley Sneijder heeft er zin in

22-01-2013 16:38

Wesley Sneijder is er klaar voor om te gaan spelen voor zijn nieuwe club Galatasaray. De Nederlandse international zei dit dinsdag nadat hij zijn contract voor 3,5 jaar had ondertekend. “Ik ben 100 procent fit. De medische keuring is ook helemaal goed verlopen. Mijn laatste blessure is alweer een tijdje geleden en daarna heb ik elke dag hard getraind. Ik heb ook voor mezelf getraind om fit te zijn voor mijn nieuwe club.” 

Sneijder traint woensdag voor het eerst mee in Turkije. “Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik heb vandaag mijn nieuwe ploeggenoten gezien en ook de coach. Ik heb er heel erg veel zin in en ben er klaar voor.”

Sneijder kreeg maandag bij zijn aankomst in Istanbul al een heldenontvangst op het vliegveld. “Dat was zo’n warm welkom. Het was echt geweldig. Dat maakte me alleen nog maar meer enthousiast.”

De Utrechter kreeg meerdere aanbiedingen nadat hij met zijn Italiaanse club Internazionale in onmin was geraakt. “Maar Galatasaray is een topclub voor mij. We doen nog mee in de Champions League. Er was ook zeker interesse van andere clubs, maar de keuze was makkelijk voor mij.”