Leven

Booslims? Boosboedhisten!

23-01-2013 16:04

Goed, we weten allemaal dat een film, boek, cartoon of anders namelijk… met De Profeet afbeelden niet in goede aarde valt bij moslims. Maar ook boeddhisten, die vriendelijke en rustige godsdienst van Zen en Zo, zijn er niet echt fan van als hun godprins heilig figuur wordt afgebeeld. Tenminste niet als dat heilig figuur op een toilet wordt afgebeeld. Zeker als dit een Limburgs toilet betreft. Dagblad Trouw schrijft dit, dus het is waar.

Een Thaise student die op vakantie was in het Limburgse Brunssum (lol) zag een foto van Boeddha op een toiletgebouwtje, fotografeerde dat met zijn mobieltje en deelde het op zijn Facebook.

Het resultaat was een tsunami van woeste Thai op Facebook. Meer dan 5000 Facebookers vonden Nederlanders van de pot gerukt met hun Boeddha-plees.

Uiteindelijk bereikte de Facebook-tsunami ook Thailand zelf, waar de toilet-Boeddha vervolgens enkele oud-mediale couranten haalde.

Hierdoor werd ook een Thaise minister in zijn religieuze gevoelens gekwetst en riep hij de Nederlandse ambassadeur op het matje.

De paarse broek van de toilettenfirma schrok zich dood en heeft de Boeddha-toiletten snel laten vernietigen. De toiletfabrikant heeft inmiddels excuses aangeboden aan de Thaise regering.