Voetbal

Jonathan de Guzman in voorselectie Oranje

23-01-2013 12:35

Voor Jonathan de Guzman is een debuut in het Nederlands elftal dichtbij. Bondscoach Louis van Gaal heeft de middenvelder van Swansea City opgenomen in zijn voorselectie voor de oefeninterland op 6 februari tegen Italië. De geboren Canadees speelde eerder voor Jong Oranje, maar tot een optreden in het ‘grote’ Oranje kwam het nog niet. Dit seizoen blinkt De Guzman wekelijks uit bij Swansea City. Afgelopen weekend scoorde De Guzman twee keer, waaronder één fraaie vrije trap. 

Van Gaal heeft 23 spelers opgenomen in zijn voorselectie, onder wie het duo Ricky van Wolfswinkel en Khalid Boulahrouz van Sporting Portugal. Ook Daley Blind van Ajax, die nog geen interland speelde, en Marco van Ginkel van Vitesse, zitten bij de voorselectie.

Aanvoerder Wesley Sneijder, die deze week Internazionale inruilde voor Galatasaray, ontbreekt in de groep die de bondscoach woensdag presenteerde. Voor Van Gaal is fitheid een belangrijk aspect in zijn oproepbeleid en aangezien Sneijder nauwelijks heeft gespeeld de afgelopen week hoeft Sneijder niet naar Nederland af te reizen. Ook Maarten Stekelenburg, Arjen Robben en Rafael van der Vaart zijn niet geselecteerd door Van Gaal.

De volledige voorselectie:

Keepers: Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United) Verdedigers: Stefan de Vrij (Feyenoord) Daley Blind (Ajax) Khalid Boulahrouz (Sporting) Daryl Janmaat (Feyenoord) Bruno Martins Indi (Feyenoord) Joris Mathijsen (Feyenoord) Ricardo van Rhijn (Ajax) Middenvelders: Jordy Clasie (Feyenoord) Leroy Fer (FC Twente) Marco van Ginkel (Vitesse) Jonathan de Guzman (Swansea City) Adam Maher (AZ) Kevin Strootman (PSV) Aanvallers: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04) Ricky van Wolfswinkel (Sporting) Ola John (Benfica) Dirk Kuyt (Fenerbahce) Jeremain Lens (PSV) Robin van Persie (Manchester United) Ruben Schaken (Feyenoord).